Boka simskola samt övriga kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité
Simiaden Yngre

Simiaden Yngre
Simiaden Yngre faller tillsammans med nästa grupp under simlinjens utvecklingsstadium 4. 

Lära sig simträning

Utvecklingsstadium 4 riktar sig till barn från cirka 9 – 10 år och upp till att puberteten inleds. När tillväxtspurten har påbörjats och simmaren har uppnått en social, kognitiv och emotionell mognad är simmaren redo för nästa stadium. Under utvecklingsstadium 4 fortsätter guldåren för utveckling av motoriska färdigheter. Därför bör möjligheterna till inlärning och utveckling av motoriska färdigheter såväl på land som i vatten fortsätta att prioriteras. Detta sker bäst genom fortsatt lekfulla övningar och varierande simträning. Under detta stadium ökar tävlandet, framför allt utanför hemmaföreningen. Simträningen bör i den senare delen av stadiet successivt trappas upp, både vad gäller antalet träningstillfällen och längden på simträningen. Detta för att personen ska vara förberedd för nästa stadium. Fortsättningsvis använder Simlinjen begreppet frisim i stället för crawl.Ålder

Inträde till SY sker enligt kronologisk ålder, normalt vid cirka 9 – 10 år men rätt färdighetsnivå krävs för att tillgodogöra sig träningen i detta utvecklingsstadium. Utträde för SY sker kronologiskt året man fyller 11 år. Flickor ligger i regel före pojkar. Simmarna stannar cirka 1-2 år i SY beroende på hur ung man var när man började.

Syfte

  • Att simmaren ska få en grundläggande förståelse för simträningens olika delmoment.
  • Att stimulera till fortsatt utveckling av färdigheter som kommer ha betydelse för den fortsatta prestationsutvecklingen, till exempel förbättrad teknik i alla fyra simsätten som kommer att ge en bättre simork.

Slutmål

  • Simmaren ska visa en god utveckling på 100 meter medley och 200 meter frisim vilket visar på en god allsidighet och uthållighet.
  • Simmaren ska ha förhållandevis goda tekniska färdigheter, snabbhet och uthållighet i samtliga fyra simsätt.
  • Simmaren bör ha tävlat och uppnått utveckling på 100 meter ryggsim, bröstsim, frisim och 50 meter fjärilsim.
  • Simmaren ska ha erhållit alla stippmedaljer för 25m sträckorna och minst 2st guld på 50m sträckorna
  • Simmaren bör ha deltagit på Simiaden, och andra inbjudningstävlingar på lokal och regional nivå. Simmaren har också provat på att åka iväg på tävlingar cirka 2 gånger per år. Gärna med övernattning.
  • Simmaren ska kunna utföra grundläggande rörlighets- och styrkeövningar på land.
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Bokning och annat
Våra sponsorer
Övrigt