""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité
Simiaden Yngre

Simiaden Yngre
Simiaden Yngre faller tillsammans med nästa grupp under simlinjens utvecklingsstadium 4. 

Lära sig simträning

Utvecklingsstadium 4 riktar sig till barn från cirka 9 – 10 år och upp till att puberteten inleds. När tillväxtspurten har påbörjats och simmaren har uppnått en social, kognitiv och emotionell mognad är simmaren redo för nästa stadium. Under utvecklingsstadium 4 fortsätter guldåren för utveckling av motoriska färdigheter. Därför bör möjligheterna till inlärning och utveckling av motoriska färdigheter såväl på land som i vatten fortsätta att prioriteras. Detta sker bäst genom fortsatt lekfulla övningar och varierande simträning. Under detta stadium ökar tävlandet, framför allt utanför hemmaföreningen. Simträningen bör i den senare delen av stadiet successivt trappas upp, både vad gäller antalet träningstillfällen och längden på simträningen. Detta för att personen ska vara förberedd för nästa stadium. Fortsättningsvis använder Simlinjen begreppet frisim i stället för crawl.Ålder

Inträde till SY sker enligt kronologisk ålder, normalt vid cirka 9 – 10 år men rätt färdighetsnivå krävs för att tillgodogöra sig träningen i detta utvecklingsstadium. Utträde för SY sker kronologiskt året man fyller 11 år. Flickor ligger i regel före pojkar. Simmarna stannar cirka 1-2 år i SY beroende på hur ung man var när man började.

Syfte

  • Att simmaren ska få en grundläggande förståelse för simträningens olika delmoment.
  • Att stimulera till fortsatt utveckling av färdigheter som kommer ha betydelse för den fortsatta prestationsutvecklingen, till exempel förbättrad teknik i alla fyra simsätten som kommer att ge en bättre simork.

Slutmål

  • Simmaren ska visa en god utveckling på 100 meter medley och 200 meter frisim vilket visar på en god allsidighet och uthållighet.
  • Simmaren ska ha förhållandevis goda tekniska färdigheter, snabbhet och uthållighet i samtliga fyra simsätt.
  • Simmaren bör ha tävlat och uppnått utveckling på 100 meter ryggsim, bröstsim, frisim och 50 meter fjärilsim.
  • Simmaren ska ha erhållit alla stippmedaljer för 25m sträckorna och minst 2st guld på 50m sträckorna
  • Simmaren bör ha deltagit på Simiaden, och andra inbjudningstävlingar på lokal och regional nivå. Simmaren har också provat på att åka iväg på tävlingar cirka 2 gånger per år. Gärna med övernattning.
  • Simmaren ska kunna utföra grundläggande rörlighets- och styrkeövningar på land.
Tävlingsdax!
2020-08-15 13:04
Nu ligger anmälan för höstens första tävling ute, ni måste aktivt gå in och boka er plats om ni kan vara med, det gör ni här:Gällande Corona!

Arrangörsklubben har vidtagit flera åtgärder för att kunna genomföra tävlingen på ett säkert sätt. Mer om det kan ni läsa på ovan länk.

Tävlingen ska bokas senast den 23/8, för mer info vänd er till er grupptränare.
Simbaloppet inställt!
2019-09-19 13:29
Arrangören, SK Elfsborg har valt att ställa in tävlingen "Simbaloppet" p.g.a. att de fått in för få antal starter och därmed är tävlingen inte lönsam.

Alla som anmält sig har fått instruktioner via mail om återbetalning.

Vi beklagar det inträffade och råder alla att hitta andra tävlingar att delta på i höst.

mvh KbSS tränarteam
Simbaloppet Flyttat!
2019-09-02 13:59
Vi vill meddela er alla att tävlingen  Simbaloppet har bytt datum och kommer att gå den 28-29 september istället för oktober som först var tänkt.

Simbaloppet var en väldigt popluär tävling förra året så boka er plats i tid för att inte missa den.

Sista anmälningsdag är den 15/9!
Funktionärsutbildning
2019-08-22 10:59
OBS! VIKTIG INFO!

I höst kommer vi att hålla obligatoriska funktionärskurser för alla familjer som har en simmare i någon av tävlingsgrupperna. Följande grupper är aktuella:

SM/JSM
DM/JDM
Sum-Sim Äldre
Sum-Sim Yngre, blå och vit
Simiaden Äldre, blå och vit
Simiaden Yngre, blå och svart

Deltagare i andra grupper än dessa får naturligtvis också vara med om intresse finns, vi ser gärna att fler vuxen och masters är med och hjälper till.

Obligatoriet innebär att varje familj ska ha minst en representant med funktionärsutbildning. Ett arbetsschema kommer sedan att tas fram med start våren 2020 där alla arbetsinsatser på våra arrangemang jämnt delas ut mellan alla funktionärer.

Kurserna för hösten och våren 2020 kommer att gå följande datum. 

2019 (Kan man ej båda datum, anmäl ändå och maila info@kbss.nu)

13 nov               18-21

20 nov               18-21

Anmäl  här:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1281182 


14 nov              18-21

21 nov              18-21


Anmäl här:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1283620 

2020 (Kan man ej båda datum, anmäl ändå och maila info@kbss.nu)

11 mar               18-21

18 mar               18-21

Anmäl här:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1281189 


Planera in dessa datum redan nu så ni inte missar utbildningen. Om man inte kan ställa upp som funktionär så finns det många andra sysslor att hjälpa till med. Om man inte anmäler sig till just detta så tar vi kontakt med er för att hitta något annat lämpligt.
OBS! Inställd träning vecka 24!
2018-05-24 13:21
Eftersom båda simhallar i Kungsbacka stänger för en allmän uppfräschning vecka 24 så kommer vi att behöva ställa in träningarna denna vecka

Vi ber om förståelse för detta avbrott i verksamheten men vi bedömer att det är rätt beslut och uppmuntrar er att vara aktiva på annat vis under detta korta stopp.

mvh coacherna, KbSS
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kungsbacka Simsällskap, 05/07 11:18 
Kungsbacka Simsällskap, 02/07 10:22 
Kungsbacka Simsällskap, 23/06 11:26 
Kungsbacka Simsällskap, 16/06 14:27 
Kungsbacka Simsällskap, 14/06 10:05 
Kungsbacka Simsällskap, 13/06 18:32