SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Teknik 1-2

Våra teknikgrupper finns i 3 steg och är tävlingsförberedande. Här lär man sig att simma med rätt teknik och det finns även inslag av olika övningar i tävlingsmomentet i steg 3. Genom att gå igenom teknikskolan blir man mer säker i vattnet, vi rekommenderar att man går ända upp till teknik 3 för att anförskaffa sig tillräcklig vattenvana och simkunnighet.


Teknik 1

Förkunskapskrav: Klarat av målen för Hajengrupperna och är simkunnig. (Motsvarar Simborgarmärket/vattenprovet eller Hajen-märkena

 

I Teknik 1 övar man på att simma längre sträckor med mycket fokus på simteknik, koordination, balans och att väcka nyfikenheten att ta sig fram på olika sätt i vattnet. Man får även chansen att tävla mot sig själva på KbSS stipulationstävlingar ”Stippen”. Lämplig ålder är cirka 7 år. Det är vanligt att man går 1-2 terminer i Teknik 1.

I Teknikskola 1 rekommenderar vi att barnen använder simglasögon samt badmössa om man har långt hår.

 

Målet för gruppen är att klara av kraven för simmärkena Teknikskoleplakett Brons samt Silvermärket

 

Vår interna tävling "Stippen" är ett återkommande roligt sätt att mäta sina kunskaper på. Läs mer under rubriken Tävling/Stippen, välkomna med er anmälan!

 

Teknik 2


Förkunskapskrav: Klarat av målen för Teknik 1 (Motsvarar kraven för simmärkena Silvermärket och Teknikskoleplakett Brons)

 

I Teknik 2 övar man på att simma längre sträckor med mycket fokus på simteknik, koordination, balans och att känna sig bekväm i alla simsätt utom fjärilsim där vi endast övar bentagen (kickarna). Man får även chansen att tävla mot sig själv på våra stipulationstävlingar ”Stippen”. Lämplig ålder är cirka 8 år. Det är vanligt att man går 1-2 terminer i Teknik 2.

 

I Teknikskola 2 rekommenderar vi att barnen använder simglasögon samt för långhåriga barn, badmössa.

 

Målet för gruppen är att klara kraven för simmärkena Kandidaten och Teknikskoleplakett Silver.

 

Vår interna tävling "Stippen" är ett återkommande roligt sätt att mäta sina kunskaper på. Läs mer under rubriken Tävling/Stippen, välkomna med er anmälan!

Teknikskolestart vecka 4
2021-01-21 14:08
Teknikskolan Kungsbacka

Teknikskolan i Kungsbacka kommer att starta vecka 4, from lördag-söndag 30-31 januari.
Trots pandemilagen som trädde i kraft den 10 januari så kommer vi att kunna starta teknikskolan men vi kommer bli tvungna att planera om grupperna för att kunna följa de regler och rekommendationer som denna lag medför.
Full planering pågår just nu för att kunna genomföra teknikskolan på ett smittsäkert sätt och vi kommer bli tvungna att dela upp grupperna så att vi har träning  både lördag och söndag. Trots vissa ändringar kommer alla anmälda barn få gå teknikskola under vårterminen. Vi hoppas vi på er förståelse i dessa annorlunda tider och nytt schema kommer senast till helgen.

Vi ser fram emot att dra i gång teknikskolan 2021!

Emma & Marina

Start vårens kurser - framskjutet till vecka 4
2020-12-31 12:41
Vårens kurser var ursprungligen lagda till start vecka 3.

Pga av regeringens pandemi restriktioner har vi skjutit fram start på samtliga simskolekurser, teknikskola, simhopp och träningsgrupper för barn och ungdomar till start vecka 4!
Gäller både Fjärås och Kungsbacka.

Vuxencrawl berörs inte i nuläget.

Dock med reservation för ytterligare ändringar som kan komma i januari.

Så fort vi har mera information så återkommer vi!

Önskar alla ett riktigt gott slut på året och hoppas på ett betydligt bättre 2021!

Hälsningar
Marina
KbSS
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kungsbacka Simsällskap, 23/04 13:18 
Kungsbacka Simsällskap, 19/04 14:37 
Kungsbacka Simsällskap, 15/04 10:37 
Kungsbacka Simsällskap, 02/04 17:16 
Kungsbacka Simsällskap, 31/03 11:15 
Kungsbacka Simsällskap, 27/03 08:43