Boka simskola samt övriga kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité

Hajen

Förkunskapskrav: Barnet kan simma 25 meter i ryggläge (ryggcrawl) och frisim (crawl) samt har testat lite bröstsim och fjäril. Därtill kan barnet flyta i drygt en minut, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut (motsvarar Guldfisken, Guldpingvinen, Korken, Sköldpaddan, Baddaren). Barnet är bekvämt på djupt vatten i stora bassängen samt att barnet vistas i simskolan utan föräldrar inne i simhallen.

 

I Hajen tränar man på att simma längre sträckor samt på att förbättra tekniken i frisim (crawl) och ryggsim samtidigt som vi även övar bröstsim och fjäril. Målet är att vara simkunnig enligt nordisk definitionen "simkunnig anses den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge på djupt vatten. Detta motsvarar märket vattenprovet. Vi har även som mål att ta följande märken: Järnmärket, Bronsmärket, Hajen brons/silver/guld och/eller Simborgarmärket. Lämplig ålder är 6-9 år.

 

Undervisning i 25 m bassäng. Föräldrar är inte med i simhallen.

 

VAD KOMMER SEN?

 

Teknikgrupper, T-SLUSS,T7, T8, T9.

Information finns under "teknikskolan".

 

Träningsgrupper 10-99 år

Detta är våra motionsgrupper som till skillnad mot våra tävlingsgrupper inte tävlar. Här kan man börja efter teknikgrupperna från 10 års ålder och följa stegen ända upp till cirka 18 år. Välj dessa grupper om ni vill fortsätta att slipa på tekniken utan att behöva tävla. Efter det kan man med fördel gå vuxenteknikgrupper eller Masters som är vuxenträning med valfritt deltagande i masterstävlingar där man kan tävla hela livet. 

 

Undervisning i 25 m bassäng. Föräldrar är inte med i simhallen.

 

Tävlingsgrupper 9-99 år

Här förbereder vi oss för att tävla i simning. Man kan börja som 9- eller 10-åring i vår första grupp "SY" och sedan följa stegen ända upp till att bli fullfjädrad SM-deltagare. Efter en aktiv karriär så kan man gå vidare med Masters som är vuxenträning med valfritt deltagande i masterstävlingar där man kan tävla hela livet.

 

Undervisning i 25 m bassäng. Föräldrar är inte med i simhallen.

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Bokning och annat
Våra sponsorer
Övrigt