Boka simskola samt övriga kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité

Baby & Minisim

Babysim

Kunskapskrav: Inga

 

I babysim fokuserar vi på barnets trygghet och glädje i vatten. Vi lär oss olika övningar på en nivå som passar åldersgruppen. I babysim är sång en viktig del av lärandet, vi använder oss därför av detta i undervisningen. 

Åldersgränsen för babysim är tre månader. Vi räknar från beräknat födelsedatum. Det är även viktigt att tänka på att den största delen av babysim sker i vattnet men en stor del är även i omklädningsrummen, er bebis ska orka hela stunden. 

 

Nybörjare som van, alla är välkomna. 

 

Minisim
Kunskapskrav: Inga

I minisim fortsätter vi att skapa glädje för vattnet tillsammans med föräldrarna. Vi övar upp vattenvanan genom lek och lär tillsammans med en instruktör i vattnet. Vi lägger grunden för simteknik genom vattenvana och olika grundläggande simtekniker. 

Våra grupper
2022-03-01 13:02

3–7 månader - Räkan

 

I denna första kurs kommer ni att lära er hur ni ska hålla barnet i mag- resp. ryggläge samt andra grepp som är lämpliga för det lilla barnet i vattnet. Ni kommer att introduceras till olika övningar i vatten och även övningar där barnet är under vattnet. Lektionerna är max 20 minuter.

 

7-12 månader - Krabban

 

Eftersom ert barn nu kommer in i en period där framförallt deras motoriska utveckling går fort blir det nu möjligt att göra lite mer avancerade övningar än tidigare. Det sker nu en progression i övningarna där vi utgår från barnets utveckling och kroppskontroll. Lektionerna är 20 min. Det är inte ovanligt att barnet går den nivå 2 omgångar. Denna kurs vänder sig både till nybörjare och er som har simmat tidigare. 

 

12–24 månader - Kräftan

 

I bassängen kommer vi att fortsätta med de övningar som ni redan har blivit introducerade till och vidareutveckla dessa. Barn och föräldrar får lära sig hur de ska agera så att de bibehåller en respekt för vattnet. De får även utföra övningar som hjälper dem att nå babysimmets målsättning dvs att självständigt kunna hoppa i, komma under ytan, vända och sedan ta sig tillbaka till kanten och greppa. Barnet får träna på sin självständighet i vattnet. Att själv ta sig i vattnet och tillbaka till kanten är nu en självklarhet. Barnet som rör sig både i mag och ryggläge i vattnet får nu utmaningar genom att simma  mer och mer självständigt. 

 

3-12 månader - Musslan

Detta är en blandgrupp för åldrarna 3-12 månader. Här kan ni vara nybörjare och ha gått i babysim innan. Vi anpassar övningarna ut efter åldrarna. 

I denna kurs kommer ni att lära er hur ni ska hålla barnet i mag- resp. ryggläge samt andra grepp som är lämpliga för det lilla barnet i vattnet. Ni kommer att introduceras till olika övningar i vatten och även övningar där barnet är under vattnet. Lektionerna är max 20-25 minuter.

 

Barnen kommer in i en period mellan 7-12 månader där framförallt deras motoriska utveckling går fort blir det nu möjligt att göra lite mer avancerade övningar än tidigare. Det sker nu en progression i övningarna där vi utgår från barnets utveckling och kroppskontroll. Lektionerna är 20-25 min. Det är inte ovanligt att barnet går den nivå 2 omgångar. Denna kurs vänder sig både till nybörjare och er som har simmat tidigare. 

 

 

 

Boka baby- och minsim här

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 28/06 16:26 
Hem, 18/06 15:54 
Hem, 06/06 15:53 
Hem, 29/05 21:08 
 
Bokning och annat
Våra sponsorer
Övrigt