Boka simskola samt övriga kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité

Simhopp - ny verksamhet sedan hösten 2020

Kungsbacka Simsällskap (KbSS) har flera olika typer av simhoppsgrupper. För att bli uppflyttad till en högre nivå är alltid kravet att man följer föreningens värdeord. Det är uteslutande tränarna som avgör i vilken grupp en simhoppare ska erbjudas plats. Grupperna planeras i huvudsak terminsvis och det görs kontinuerligt individuella helhetsbedömningar av kunskapsnivå, vilja och att man är en bra kompis. Vi hoppas från och med vårterminen 2022 att utifrån läget kring kunna erbjuda utökade träningstider både på land med ytterligare ett vattenpass i veckan för Simhopp grupp Grön.

 

 

Simhopp grupp Vit, nybörjare

Här lär vi känna simhopps-miljön och har fokus på säkerhet. Vi har fokus på att ha kul och träningen ska vara lekfull så att simhopparen ska vilja fortsätta träna simhopp i vår förening. Vi tränar bort rädsla. Vi lär oss basövningar och får möjlighet att ta de första simhoppsmärkena. Träningen på land innehåller simhoppsförberedande gymnastik.

 

Simhopp grupp Rosa, fortsättning

Fortsatt fokus på att ha kul och lära sig mer teknik i grunderna. Vi fortsätter träna bort rädsla allt eftersom vi lär oss fler grundläggande övningar och gör nya hopp. Vi fortsätter jobba med märkestagning enligt Svensk simhoppslinje utifrån hopparens förutsättningar och vilja. Träningen på land innehåller simhoppsförberedande gymnastik.

 

 

Simhopp grupp Grön, fortsättning

Fortsättningsgruppen riktas i första hand efter märkesnivå och simhopparens egen vilja att utvecklas utifrån sin egen takt på en högre kunskapsnivå. Det finns även möjlighet att börja prova på att delta i nybörjartävlingar både inom föreningen men även med andra föreningar. Det finns även möjlighet att delta på simhoppsläger med andra föreningar utifrån läget kring pandemin.

 

 

Vuxengrupp nybörjare

Det är aldrig för sent att lära sig simhopp. Det krävs ingen tidigare erfarenhet. Du kommer få träna såväl styrka som rörlighet, koordination, teknik och kroppsuppfattning. Vi följer träningsmetoder och program på samma sätt som barnen, så har du barn i föreningen och vill prova själv är det precis samma saker ni kommer göra. Träningen anpassas efter varje individ och du kommer få utvecklas utifrån dina egna förutsättningar och ambitioner.

Vi erbjuder simhoppsträning för vuxna en gång i veckan. Simhoppspassen är 1 timme och 30 minuter långa; varav 30 minuter består av uppvärmning på land utomhus.

I våra vuxengrupper ser vi helst att du fyllt 19 år och äldre.

Förkunskapskrav för att kunna anmäla sig till vuxengrupp är att man behärskar att simma på djupt vatten (25 meter).

Simhopp testa på
2023-09-15 15:27

Lördagen 30/9 kommer vi kunna erbjuda simhopp testa på för er mellan 6-12 år. Det är mellan 17:00-18:00 i Kungsbacka simhall. 

Kostnad för testa på: Inträde till simhallen. 

 

Förkunskaper: kunna simma 200 meter och våga doppa huvudet. 

 

Bokning hittar ni här: 

https://sportadmin.se/book/?F=35DC3B53-E43C-4AF7-AC16-957E2CC8065B&grupp=1095693 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Bokning och annat
Våra sponsorer
Övrigt