""
Boka dig till höstens kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité
SM/JSM-gruppen

SM-gruppen
SM-gruppen faller under Simlinjens utvecklingsstadium 7

Träna för att nå full potential/vinna

Utvecklingsstadium 7 riktar sig till verksamhet för vuxna simmare som valt att satsa fullt ut på simning, minst på halvtid. Här hamnar de som är beredda att satsa helt och hållet under ett antal år för att utveckla sin potential till fullo. Det handlar inte enbart om att förbättra sina topprestationer utan också om att upprepa dem över tid. Ett mått på utveckling är till exempel ett ökat antal toppresultat och topprestationer på årsbasis. Precis som i utvecklingsstadium 6 är det träningen som är av helt avgörande betydelse för prestationsutvecklingen. Träningen i detta stadium planeras individuellt och den aktive bör här nå maximal träningsvolym och belastning under sin idrottskarriär. Därför kommer det ställas stora krav på den totala återhämtningen och olika återhämtningsstrategier är av yttersta vikt. Kapacitetsanalyser, samt långsiktiga utvecklingsplaner, ska göras och kontinuerligt följas upp och utvärderas. I detta stadium tävlar simmaren på minst SM-nivå och har motivation och fokus mot att nå en internationell simkarriär. De flesta simmare i seniorlandslaget och näst därtill återfinns i detta stadium. Precis som i det föregående stadiet sker här inte några direkta fysiska förändringar genom tillväxt. Däremot kan det fortfarande ske en rad psykosociala förändringar i simmarens liv som kan ha betydelse för simmarens fortsatta utvecklingÅlder

  • Inträde i detta stadium sker kronologiskt i augusti det året man fyller 19Syfte

  • Att simmaren ska optimera förutsättningarna för att nå sin fulla potential.
  • Att stimulera till fortsatt utveckling av färdigheter och kapaciteter som kommer ha betydelse för den fortsatta prestationsutvecklingen men nu uteslutande utifrån individuella förutsättningar samt specialdistanser.Slutmål

  • Simmaren ska visa på kontinuerlig prestationsförbättring och ska uppnå full potential på specialdistans/-er.
  • Simmaren ska träna för att uppnå såväl toppresultat som topprestationer.
  • Simmaren ska ha alla de kapaciteter och färdigheter (fysiska, tekniska, taktiska, mentala och sociala) som innebär att simmaren har nått sin optimala förmåga.
  • Simmarens träningsfokus ska vara mot perfektion vad gäller färdigheter, samt maximering av tävlingsspecifika färdigheter.
  • Simmaren bör ha genomfört 1200 – 1400 träningstimmar per år inom simverksamheten i mitten av detta stadium.

Funktionärsutbildning
2019-08-22 10:56
OBS! VIKTIG INFO!

I höst kommer vi att hålla obligatoriska funktionärskurser för alla familjer som har en simmare i någon av tävlingsgrupperna. Följande grupper är aktuella:

SM/JSM
DM/JDM
Sum-Sim Äldre
Sum-Sim Yngre, blå och vit
Simiaden Äldre, blå och vit
Simiaden Yngre, blå och svart

Deltagare i andra grupper än dessa får naturligtvis också vara med om intresse finns, vi ser gärna att fler vuxen och masters är med och hjälper till.

Obligatoriet innebär att varje familj ska ha minst en representant med funktionärsutbildning. Ett arbetsschema kommer sedan att tas fram med start våren 2020 där alla arbetsinsatser på våra arrangemang jämnt delas ut mellan alla funktionärer.

Kurserna för hösten och våren 2020 kommer att gå följande datum. 

2019 (Kan man ej båda datum, anmäl ändå och maila info@kbss.nu)

13 nov               18-21

20 nov               18-21

Anmäl  här:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1281182 


14 nov              18-21

21 nov              18-21


Anmäl här:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1283620 

2020 (Kan man ej båda datum, anmäl ändå och maila info@kbss.nu)

11 mar               18-21

18 mar               18-21

Anmäl här:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1281189 


Planera in dessa datum redan nu så ni inte missar utbildningen. Om man inte kan ställa upp som funktionär så finns det många andra sysslor att hjälpa till med. Om man inte anmäler sig till just detta så tar vi kontakt med er för att hitta något annat lämpligt.
Kostföreläsning
2019-04-17 13:52
Vi kommer att anordna en kostföreläsning på onsdag den 24/4 för alla i SM, JSM, SSÄ och SSY grupp. Föreläsningen vänder sig främst till föräldrar för att ge tips på hur man kan tänka vid matinköp och planering.

När? Onsdag 24/4 18.30-20.00
Var? Aranäsgymnasiet, sal L108 (ingång från simhallscaféet)

Välkomna!
Ändrade tider vecka 24!
2018-05-24 13:13
Eftersom båda simhallar i Kungsbacka stänger för en allmän uppfräschning vecka 24 så kommer vi att behöva ändra lite i vårt schema och träna på andra håll.

Kalendern är nu uppdaterad med de nya tiderna och platserna. Vi kommer att hålla till i Varberg, Borås och på Lundbybadet i Göteborg.

Vi vet att det är jobbigt med transporter till andra orter men detta var det bästa sättet vi kunde lösa allt på. Försök ordna med samåkning i största möjliga mån och kolla med era kamrater var ni kan få plats i bilar. 

mvh coacherna, KbSS
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Kungsbacka Simsällskap, 25/01 14:50 
Kungsbacka Simsällskap, 23/01 21:08 
Kungsbacka Simsällskap, 21/01 09:48 
Kungsbacka Simsällskap, 17/01 17:16 
Kungsbacka Simsällskap, 16/01 13:00 
Kungsbacka Simsällskap, 12/01 17:26 
 
Sponsorsimmet
Bokning och annat