SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Teknik 3
I T3 gruppen börjar barnen att träna 2ggr i veckan i stor grupp. Vi kommer att ha landträningar där vi stärker muskler och förbättrar rörlighet. På dessa landträningar ska alla bära shorts och t-shirt. Vi samlas alltid på läktaren i simhallen ombytta och klara för landträningen, ombyte sker alltid på nedervåningen.

Träningstider i Teknik 3

- Kolla i kalendern i vänstermenyn


Vad är Teknik 3?


Förkunskapskrav: Klarat av målen för Teknik 2 (Motsvarar kraven för simmärkena Kandidaten och Teknikskoleplakett Silver)

I Teknik 3 har man möjlighet att simma två gånger i veckan.  samt att övningstävla på våra stipulationstävlingar ”Stippen”. Lämplig ålder är cirka 8-9 år. Det vanligaste är att man går 1-3 terminer i Teknik 3.


I Teknik 3 betalar man inträde alt. årskort till simhallen själv. samt tränings och medlemsavgiften till KbSS. Det kan även tillkomma licensavgifter till Svenska Simförbundet om man vill börja tävla på andra tävlingar än ”Stippen”, detta är dock valfritt.


I Teknik 3 bör barnen ha simglasögon, badmössa, vattenflaska. Barnen bör simma i hel baddräkt eller riktiga badbyxor (ej badshorts).


Målet för gruppen för att kunna gå från Teknikgrupp 3 till våra första tävlingsgrupper är att klara kraven för simmärkena Teknikskoleplakett Guld samt Järnmagistern. Man bör också ha tävlat flitigt på ”Stippen”.


Tävlingar introduceras i T3 gruppen för de simmare som är intresserade av detta. Vi simmar fortsättningsvis ”Stippen”. Men nu tillkommer en del andra spännande tävlingar där man tävlar på mer klassiskt vis, så kallade ”inbjudningstävlingar”. När dessa tävlingar går kan ni titta efter i tävlingskalendern som ni hittar under fliken ”Tävlingssim” här på hemsidan. Läs gärna våra rekommendationer om vilka tävlingar man bör vara med på, detta dokument hittar ni längst upp på samma sida. Vi kommer att meddela via epost när det är aktuellt att anmäla till olika tävlingar och behöver då veta om ni inte önskar vara med på just den.


En så kallad ”inbjudningstävling” i västra Sverige tar vi 200-250:- betalt för av varje simmare som anmäler sig, den kostnaden är subventionerad av klubben. Anledningen till att vi tar betalt för detta är för att vi har anmälningskostnader av arrangörsklubben som inte ingår i den träningsavgift ni betalar. Har ni glömt att avanmäla er trots påminnelse så måste vi tyvärr fakturera er för detta eftersom vi ändå har en kostnad för anmälan till arrangerande klubb. Våra egna tävlingar KM och Stippen är kostnadsfria!


För fler frågor om T3 vänligen vänd er till tränarna innan eller efter träning samt på mail eller telefon.

Viktig info om VT 2020 & återanmälan!
2019-11-21 15:25
Inför vårterminen så är alla barn i Teknik 3 automatiskt återanmälda om man inte särskilt meddelat att man vill hoppa av. På så vis har vi garanterat er plats i gruppen och ni behöver inte gå in och boka nästa termin utan det kommer en faktura på vårens avgift i slutet på december. 

Denna praxis har klubben från och med T3 och sedan i alla äldre tävlings och träningsgrupper.

Ska ni ej fortsätta ber vi er ta kontakt med oss på e-post och meddelar detta så att vi kan stryka er från våra listor och utskick.

I januari kommer tränarna också att titta närmre på om det är något barn i T3 som ligger långt fram i sin utveckling och om vi kan rekommendera en flytt till tävlingsgrupp för några. 

Skulle ni själva vara intresserade av att gå upp i en tävlingsgrupp och träna simning 3ggr/vecka (normalt rekommenderat för barn i 9-10 års åldern) så kommer det ligga öppet för anmälan på vår bokningssida>> under rubriken tävlingsgrupp, anmälan till denna öppnar den 2/12 18.00 för medlemmar och den 9/12 18.00 för icke medlemmar.

För eventuella frågor om tävlingsgrupperna eller återanmälan till T3 kontakta Jens Persson på jens.persson@kbss.nu 
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kungsbacka Simsällskap, 23/04 13:18 
Kungsbacka Simsällskap, 19/04 14:37 
Kungsbacka Simsällskap, 15/04 10:37 
Kungsbacka Simsällskap, 02/04 17:16 
Kungsbacka Simsällskap, 31/03 11:15 
Kungsbacka Simsällskap, 27/03 08:43