Boka dig till vårens kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité
Teknik 3

Teknikskola 9 år

Våra teknikgrupper finns i 3 steg och är tävlingsförberedande. Här lär man sig att simma med rätt teknik och det finns även inslag av olika övningar i tävlingsmomentet i steg 3. Genom att gå igenom teknikskolan blir man mer säker i vattnet, vi rekommenderar att man går ända upp till T9 för att anförskaffa sig tillräcklig vattenvana och simkunnighet.


T9 (Teknikskola för 9-åringar)

Förkunskapskrav: Fyller 9 innevarande år. Klarat av målen för Hajengrupperna och är simkunnig. (Motsvarar Simborgarmärket/vattenprovet eller Hajen-märkena.

 

I T9 övar man på att simma längre sträckor med mycket fokus på simteknik, koordination, balans och att väcka nyfikenheten att ta sig fram på olika sätt i vattnet. Man får även chansen att tävla mot sig själva på KbSS stipulationstävlingar ”Stippen”. I T9 rekommenderar vi att barnen använder simglasögon samt badmössa om man har långt hår.

 

Vår interna tävling "Stippen" är ett återkommande roligt sätt att mäta sina kunskaper på. Läs mer under rubriken Tävling/Stippen, välkomna med er anmälan!

 

I T9 gruppen börjar barnen att träna 2ggr i veckan i stor grupp. Vi kommer att ha landträningar där vi stärker muskler och förbättrar rörlighet. På dessa landträningar ska alla bära shorts och t-shirt. Vi samlas alltid på läktaren i simhallen ombytta och klara för landträningen.

 
Tävlingar introduceras i T9 gruppen för de simmare som är intresserade av detta. Vi simmar fortsättningsvis ”Stippen”. Men nu tillkommer en del andra spännande tävlingar där man tävlar på mer klassiskt vis, så kallade ”inbjudningstävlingar”. När dessa tävlingar går kan ni titta efter i tävlingskalendern som ni hittar under fliken ”Tävlingssim” här på hemsidan. Läs gärna våra rekommendationer om vilka tävlingar man bör vara med på, detta dokument hittar ni längst upp på samma sida. Vi kommer att meddela via epost när det är aktuellt att anmäla till olika tävlingar och behöver då veta om ni inte önskar vara med på just den.

 

En så kallad ”inbjudningstävling” i västra Sverige tar vi 150:-/dag betalt för av varje simmare som anmäler sig, den kostnaden är subventionerad av klubben. Anledningen till att vi tar betalt för detta är för att vi har anmälningskostnader av arrangörsklubben som inte ingår i den träningsavgift ni betalar. Har ni glömt att avanmäla er trots påminnelse så måste vi tyvärr fakturera er för detta eftersom vi ändå har en kostnad för anmälan till arrangerande klubb. Våra egna tävlingar KM och Stippen är kostnadsfria!

 

Alla barn som går i T9 blir automatiskt kallade till nästa termin via mail. Året man fyller 10 blir man kallad till "Simiaden Yngre" som är KbSS första tävlingsgrupp. Vill man avbryta utbildningen, klicka på länken i mailet och klicka på "avanmäl mig" i röd text längst upp på sidan.

 

För fler frågor om T9 vänligen vänd er till tränarna innan eller efter träning samt på mail eller telefon.

Anmälan Teknikskola HT 2021
2021-06-02 14:18

Bokningen för höstens sim- och teknikskola i Kungsbacka och Fjärås öppnar den 14 juni kl. 18:00 för de som gått tidigare i simskolan.

För allmänheten öppnar anmälan 17 juni  kl. 18:00.

 

Tiderna för grupperna kommer att finnas tillgängliga på hemsidan from 10 juni.

 

VARMT VÄLKOMNA!!

 

Emma & simlärarna

Simskola & Teknikskola HT 21
2021-05-26 08:07

Hej på er!

 

Nu är vi mitt i avslutningsveckorna för vårens simskola. Vill börja med att säga TACK för att ni har hjälpt till att få det att fungera så bra trots dessa konstiga tider!

 

Höstens simskola kommer att starta v 33 och Teknikskolan v 34.

 

Vi kommer att öppna anmälan till höstens verksamhet inom några veckor. Vi väntar längre detta året med att släppa platserna för att se vilken riktining restriktioner osv tar. Vi ber om översende med detta.

 

Ni som ska gå i Teknikskola till hösten kommer få info per mail inom kort då vi har gjort vissa förändringar i vår verksamhet för att den ska bli ännu bättre.

 

Det kommer ut ett mail när vi vet exakt vilket datum för släppet till hösten! Som vanligt kommer ni som gått i vår simskola få företräde.

 

Varmt välkomna!!

 

Emma & Simlärarna

Viktig info om VT 2020 & återanmälan!
2019-11-21 15:25
Inför vårterminen så är alla barn i Teknik 3 automatiskt återanmälda om man inte särskilt meddelat att man vill hoppa av. På så vis har vi garanterat er plats i gruppen och ni behöver inte gå in och boka nästa termin utan det kommer en faktura på vårens avgift i slutet på december. 

Denna praxis har klubben från och med T3 och sedan i alla äldre tävlings och träningsgrupper.

Ska ni ej fortsätta ber vi er ta kontakt med oss på e-post och meddelar detta så att vi kan stryka er från våra listor och utskick.

I januari kommer tränarna också att titta närmre på om det är något barn i T3 som ligger långt fram i sin utveckling och om vi kan rekommendera en flytt till tävlingsgrupp för några. 

Skulle ni själva vara intresserade av att gå upp i en tävlingsgrupp och träna simning 3ggr/vecka (normalt rekommenderat för barn i 9-10 års åldern) så kommer det ligga öppet för anmälan på vår bokningssida>> under rubriken tävlingsgrupp, anmälan till denna öppnar den 2/12 18.00 för medlemmar och den 9/12 18.00 för icke medlemmar.

För eventuella frågor om tävlingsgrupperna eller återanmälan till T3 kontakta Jens Persson på jens.persson@kbss.nu 
Kommande tävlingar
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kungsbacka Simsällskap, 14/03 18:14 
Kungsbacka Simsällskap, 13/03 14:08 
Kungsbacka Simsällskap, 06/03 21:16 
Kungsbacka Simsällskap, 03/03 13:59 
Kungsbacka Simsällskap, 19/02 22:18 
Kungsbacka Simsällskap, 15/02 19:40 
 
Sponsorsimmet
Bokning och annat