Boka simskola samt övriga kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité
Teknik 3

T9

Våra teknikgrupper finns i 3 steg och är tävlingsförberedande. Här lär man sig att simma med rätt teknik och det finns även inslag av olika övningar i tävlingsmomentet i steg 3. Genom att gå igenom teknikskolan blir man mer säker i vattnet, vi rekommenderar att man går ända upp till T9 för att anförskaffa sig tillräcklig vattenvana och simkunnighet.


T9 (Teknik för 9-åringar)

Förkunskapskrav: Fyller 9 innevarande år. Klarat av målen för Hajengrupperna och är simkunnig. (Motsvarar Simborgarmärket/vattenprovet eller Hajen-märkena.

 

I T9 övar man på att simma längre sträckor med mycket fokus på simteknik, koordination, balans och att väcka nyfikenheten att ta sig fram på olika sätt i vattnet. Man får även chansen att tävla mot sig själva på KbSS stipulationstävlingar ”Stippen”. I T9 rekommenderar vi att barnen använder simglasögon samt badmössa om man har långt hår.

 

Vår interna tävling "Stippen" är ett återkommande roligt sätt att mäta sina kunskaper på. Läs mer under rubriken Tävling/Stippen, välkomna med er anmälan!

 

I T9 gruppen börjar barnen att träna 2ggr i veckan i stor grupp. Vi kommer att ha landträningar där vi stärker muskler och förbättrar rörlighet. På dessa landträningar ska alla bära shorts och t-shirt. Vi samlas alltid på läktaren i simhallen ombytta och klara för landträningen.

 
Tävlingar introduceras i T9 gruppen för de simmare som är intresserade av detta. Vi simmar fortsättningsvis ”Stippen”. Men nu tillkommer en del andra spännande tävlingar där man tävlar på mer klassiskt vis, så kallade ”inbjudningstävlingar”. När dessa tävlingar går kan ni titta efter i tävlingskalendern som ni hittar under fliken ”Tävlingssim” här på hemsidan. Läs gärna våra rekommendationer om vilka tävlingar man bör vara med på, detta dokument hittar ni längst upp på samma sida. Vi kommer att meddela via epost när det är aktuellt att anmäla till olika tävlingar och behöver då veta om ni inte önskar vara med på just den.

 

En så kallad ”inbjudningstävling” i västra Sverige tar vi 150:-/dag betalt för av varje simmare som anmäler sig, den kostnaden är subventionerad av klubben. Anledningen till att vi tar betalt för detta är för att vi har anmälningskostnader av arrangörsklubben som inte ingår i den träningsavgift ni betalar. Har ni glömt att avanmäla er trots påminnelse så måste vi tyvärr fakturera er för detta eftersom vi ändå har en kostnad för anmälan till arrangerande klubb. Våra egna tävlingar KM och Stippen är kostnadsfria!

 

Alla barn som går i T9 blir automatiskt kallade till nästa termin via mail. Året man fyller 10 blir man kallad till "Simiaden Yngre" som är KbSS första tävlingsgrupp. Vill man avbryta utbildningen, klicka på länken i mailet och klicka på "avanmäl mig" i röd text längst upp på sidan.

 

För fler frågor om T9 vänligen vänd er till tränarna innan eller efter träning samt på mail eller telefon.

Kommande tävlingar
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 28/06 16:26 
Hem, 18/06 15:54 
Hem, 06/06 15:53 
Hem, 29/05 21:08 
 
Bokning och annat
Våra sponsorer
Övrigt