Boka simskola samt övriga kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité

KbSS är stolta över att vara Hälsocertifierade!
KbSS är Hälsocertifierade!
 
 
Hälsocertifiering vad är detta?
 
Syftet med certifieringen är att barn, ungdomar och andra aktiva ska kunna vara aktiva i en hälsosam och ännu tryggare föreningsmiljö. I Certifieringen ställs krav på föreningen att upprätta policydokument och att implementera dessa i verksamheten. Det ställs även krav på ledarutbildning i kring frågor som rör hälsa och trygghet. 
 
 
 
Våra certifierade policys och handlingsplaner handlar om vad vi som förening accepterar och hur vi skall hantera avvikelser inom tre certifieringsmål:
 
  • KbSS Drogförebyggande arbete med tillhörande handlingsplan
  • KbSS Värdegrund med tillhörande handlingsplan
  • KbSS Utbildningsplan för höjd utbildningsnivå till barn- och ungdomsledare
Våra policy- och styrdokument finner ni här>>
 
 
Certifieringen är uppdelad i två delar!
 
Certifieringen har delats upp i ett Startår och en Fortsättning med tillhörande kriterier och checklistor. Dessa kriterier och checklistor ligger till grund för certifieringen. När föreningen certifierats det första året och vill certifiera sig följande år utgår man från kriterier och checklista för Fortsättning. Att kriterier och checklistor skiljer sig åt beror på att det är olika krav på det första året och de efterföljande åren.
 
 
 
Extra bidrag
 
De föreningar som certifieras får ett extra bidrag på 50 kronor, per aktiv medlem 7-20 år som läggs på medlemsbidraget. Totalt innebär det att medlemsbidraget uppgår till 150 kronor per aktiv medlem och år för föreningar som certifierats. Detta är viktiga intäkter för simklubben!
 
Bokning och annat
Våra sponsorer
Övrigt