Boka simskola samt övriga kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité

Historia
Förening bildas den 27:e maj 1974

I början av 1974 invigdes simhallen i Fjärås. Fritidsnämnden i Kungsbacka tog initiativet till ett första möte runt att bilda en simklubb i kommunen den 29:e april. Sju personer samlades den dagen på Fritidsnämndens kansli och beslöt att föreslå att en förening med namnet Kungsbacka Simsällskap (att förkortas KSS*) skulle bildas. Man beslöt också att bjuda in intresserade till ett upptaktsmöte.

 

Drygt trettio personer kom till upptaktsmötet i Fjärås Simhall den 27:e maj. Mötesordförande var Gunnar Olsson från Varberg som också var ordförande i Hallands Simförbund. Mötet beslutade bilda Kungsbacka Simsällskap och en första styrelse valdes med uppdraget att ansöka om medlemskap i Svenska Simförbundet.

 

Onsdagen den 12 juni höll den nya styrelsen sitt första, konstituerande, sammanträde. Bengt-Jörgen Moberg (avliden 2015) blev då klubbens förste ordförande.

 

*) Att klubbnamnet så småningom kom att förkortas KbSS beror på att det redan fanns en annan förening i kommunen som använde KSS som förkortning.

 
Bokning och annat
Våra sponsorer
Övrigt