Boka simskola samt övriga kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité
Stippen

Stippen
Vad är Stippen?

Stippen är en tävling för alla som är nya med att tävla. Tävlingen ingår i utbildningen för alla i teknikgrupp och våra första knattetävlingsgrupper. Det handlar inte om på vilken plats simmaren kommer utan man tävlar endast mot sig själv. Det börjar med 25m av valfritt simsätt där målet är att klara av en stipulationstid. När man har klarat av den erhåller simmaren en plakett.

 

  • Stippen arrangeras 4ggr per år, 2 gånger på våren och 2 gånger på hösten. Den går på söndagar under ordinarie träningstid, dessa dagar utgår simlektionerna eftersom tävlingen också ingår i teknikgruppernas utbildning.
  • Stippen går på söndagar och börjar alltid med alla 25m sträckor, sedan är det paus och efteråt arrangerar KbSS klubbmästerskap där man kan gå vidare med 50m sträckor och sedermera även 100m.

 

Stippen går 2st söndagar per termin. Deltagande är simmare från Teknikgrupperna (T7, T8, T9, Teknik Sluss) och SY-grupper. Vill man ta hjälp av sin tränare går det alldeles utmärkt att fråga vilka sträckor man bör vara med på. En bra början är dock att välja två 25:or av de simsätt man tycker är allra roligast.

 
Genomförande av Stippen

• Veckan innan Stipp: Anmälan genom svar på kallelsen. Vi brukar maila ut en kallelse när det är dags att anmäla.
• Fredag under dagen – startlista läggs ut på hemsidan. Läs gärna i förhand och mejla genast om något inte stämmer. Eventuella ändringar är mycket lättare att ordna med några timmars förvarning än direkt på plats bara minuter innan start.

 

Självklart är det kostnadsfritt att delta på Stippen. Stippen ska bara vara ett roligt sätt att få ett första smakprov på hur det är vid en riktig simtävling. Om man är lite osäker som ny T7:a så kan det vara jättebra att bara vara med en första gång och titta på hur allting går till. Nästa gång kan man sedan vara med och simma själv (förslagsvis två 25:or av ens favoritsimsätt). När man kommer upp i grupperna (tex i T9) föreslår vi att man gärna simmar tre grenar, och så fort man klarar tiderna börjar öva på att simma lite längre sträckor.

 

Stipulationstider för medalj

Följande tider ska man uppnå för att ta medalj i grenen, man tävlar bara mot klockan och sig själv, alla som klarar tiderna får medalj.

 

25m fjärilsim     30s

25m ryggsim     28s

25 m bröstsim   30s

25m frisim         23s

 

 
Grenordning för tävlingen, vad händer sen?

 

På Stippen finns alltid 25m av varje simsätt med på programmet. När man har klarat tiden för medalj på 25m av ett simsätt så får man gå vidare och prova 50m och senare även 100m. Detta gör man på vårt klubbmästerskap som går direkt efter stippen med en liten paus emellan. Klubbmästerskapet är också kostnadsfritt!

 

Behöver man veta när tävlingarna går så att man kan planera så hittar man alltid datumen i vår kalender här på hemsidan. Eller så frågar ni er tränare eller mailar oss på kansliet.

 
Bokning och annat
Våra sponsorer
Övrigt