Boka simskola samt övriga kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité
Klubbmästerskap

Startlista Stippen och KM 1 2024

Hej alla glada simmare och dito föräldrar,

 

Här kommer länkarna till startlistor för Stippen och KM. Vi kommer att simma gren 1-26, i den ordningen. Stippengrenarna är redan seedade, medan KM grenarna seedas vid insimmet.

 

Heatlista_Stippen.pdf

 

Startlista_KM.pdf

 

 

Startlista KM 5
Startlista KM 4

Startlista KM 4.pdf

 

Grenordningen kommer att vara 21, 15, 16, 17, 23, 18, 19, 20

Startlista KM 3
Startlista KM 2
Heatlista KM (Luciaden) 2022
Stippen fortsättning i KbSS

Vad är Stippen?


Ett enkelt och kul sätt att lära sig tävla är att ställa upp på klubbens Stipptävlingar. Det finns tider som man ska klara av för varje sträcka från 25m upp till 100m. Når man dessa tider får man en liten plakett som pris med sig hem. För varje simsätt gäller att man ska ha klarat den kortare distansen innan man kan ge sig på nästa. Ex. om jag har klarat stipptiden på 25m bröstsim så får jag gå vidare och tävla om att ta stipptiden på 50m bröstsim. När jag klarat 50m får jag börja jaga tiderna för brons/silver/guld på 100m. Likadant gäller för alla simsätt. OBS! Vill du träna på att simma 100 fastän du inte klarat 50m ännu? Då får du såklart vara med, bara tänk på att ta plaketterna i rätt ordning!

Stippen nybörjare / Stippen fortsättning

Man börjar i regel med Stippen när man går i teknikskola och då är det bäst att börja med 25m sträckorna på "stippen nybörjare" som vi kör 2st onsdagskvällar per termin.


Stippen fortsättning är bra att fortsätta med när man klarat stipptiderna på alla 25m distanser.


När man är klar med alla stipptider så fortsätter man att simma "Stippen fortsättning" ända upp i SM-grupp och Masters för att notera tider som man måste hålla färska (helst nya tider varje 12-månadersperiod).

Klubbmästare

Baserat på resultaten på Stippen fortsättning korar vi även en klubbmästare varje år. Priset är ett fint vandringspris som går till den i varje åldersklass som samlar ihop flest FINA-poäng på de 9 bästa grenarna under året. Åldersklasserna är 10 år och yngre, 11-12 år, 13-14 år, 15-16 år samt 17 år och äldre. Vinnarna presenteras på hemsidan under november och priserna delas ut i samband med Luciaden i december.

Frågor om Stippen besvaras på info@kbss.nu 
 
Bokning och annat
Våra sponsorer
Övrigt