Boka simskola samt övriga kurser
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité
Simskola

Våra grupper

Aktuella kurser, tider, kostnad och information om platstillgång hittar man på bokningssidan.  Förkunskapskraven för respektive grupp måste fyllas, samt alla förkunskapskrav från tidigare nivåer.

 

Åldersgräns i simskolan: Barnen ska fylla fyra år under terminen.

 

Baddaren

Förkunskapskrav: Inga

 

Baddaren är gruppen för barnen som inte gått i simskola tidigare. Målet är för dem är att bli trygga i vattnet; vi kommer att fokusera på att doppa huvudet, börja lära sig flyta och följa med i lektionerna. Målet för gruppen är att ta märket Baddaren blå. Lämplig ålder är 4-6 år.

Vi rekommenderar generellt alla nybörjare att börja i Baddaren. Men har man gått i annan simskola där man har minisim och klarat den kursen så kan man hoppa in i Sköldpaddan.

 

Undervisning i Fjärås: Grunda delen av 25 m bassängen med bottenplattor. Föräldrar med i bassängen.

Undervisning i Kungsbacka: Undervisningsbassäng 2, höj- och sänkbar botten. Föräldrar har möjlighet att sitta med vid bassängen.

 

Sköldpaddan

Förkunskapskrav: Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet (motsvarar simmärket Baddaren Blå).

 

I Sköldpaddan vidareutvecklar vi vattenvanan, startar med bensparken och siktar på märket Sköldpaddan och Baddaren Gul. Det viktigaste för dem är att lära sig flyta och rotera i vattnet samt att göra ett frånskjut från kanten med glid. Målet för gruppen är att ta märkena Sköldpaddan och Baddaren Gul. 

 

Undervisning i Fjärås: Grunda delen av 25 m bassängen med bottenplattor. Föräldrar är inte med i simhallen.

Undervisning i Kungsbacka: Undervisningsbassäng 2, höj- och sänkbar botten. Föräldrar är inte med i simhallen.

 

Pingvinen 

Förkunskapskrav: Kan flyta, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten samt har börjat med benspark. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut (Sköldpaddan, Baddaren Gul).

 

I Pingvinen är målet simma 10 meter i både magläge (t. ex crawl) och ryggläge (t.ex ryggcrawl) vilket motsvarar märkena Pingvinen Silver och Pingvinen Guld. Lämplig ålder är 5-7 år.

Undervisning i 25 m bassäng i Fjärås: Föräldrar är inte med i simhallen.

Undervisning i Kungsbacka: Undervisningsbassäng 2, höj- och sänkbar botten. Föräldrar är inte med i simhallen.

 

Fisken

Förkunskapskrav: Barnet kan simma 10 m i ryggläge (t. ex ryggcrawl) samt 10 m i magläge (t.ex crawl eller bröstsim). Barnet bör kunna flyta i drygt en minut, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut (motsvarar Guldpingvinen, Korken, Sköldpaddan, Baddaren). Barnet är bekvämt på djupt vatten i stora bassängen samt att barnet vistas i simskolan utan föräldrar inne i simhallen.

 

I Fisken är målet att simma längre sträckor samt att öva på tekniken i frisim (crawl) och ryggsim. Vi börjar också med bröstsim och fjäril. De lär sig simma 25 meter i både magläge och ryggläge och målet är att ta märkena Silverfisken och Guldfisken. Lämplig ålder är 5-7 år.

 

Undervisning i 25 m bassäng. Föräldrar är inte med i simhallen.

 

Hajen

Förkunskapskrav: Barnet kan simma 25 meter i ryggläge (ryggcrawl) och frisim (crawl) samt har testat lite bröstsim och fjäril. Därtill kan barnet flyta i drygt en minut, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut (motsvarar Guldfisken, Guldpingvinen, Korken, Sköldpaddan, Baddaren). Barnet är bekvämt på djupt vatten i stora bassängen samt att barnet vistas i simskolan utan föräldrar inne i simhallen.

 

I Hajen tränar man på att simma längre sträckor samt på att förbättra tekniken i frisim (crawl) och ryggsim samtidigt som vi även övar bröstsim och fjäril. Målet är att vara simkunnig enligt nordisk definitionen "simkunnig anses den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge på djupt vatten. Detta motsvarar märket vattenprovet. Vi har även som mål att ta följande märken: Järnmärket, Bronsmärket, Hajen brons/silver/guld och/eller Simborgarmärket. Lämplig ålder är 6-9 år.

 

Undervisning i 25 m bassäng. Föräldrar är inte med i simhallen.

 

 

Specialgrupper 

Dessa grupper är för barn som har någon typ av diagnos eller som har svårt på annat sätt. Dessa grupper bokas inte på hemsidan utan görs via mail till: info@kbss.nu 

 

 

VAD KOMMER SEN?

 

Teknikgrupper, T-SLUSS,T7, T8, T9.

Information finns under "teknikskolan".

 

Träningsgrupper 10-99 år

Detta är våra motionsgrupper som till skillnad mot våra tävlingsgrupper inte tävlar. Här kan man börja efter teknikgrupperna från 10 års ålder och följa stegen ända upp till cirka 18 år. Välj dessa grupper om ni vill fortsätta att slipa på tekniken utan att behöva tävla. Efter det kan man med fördel gå vuxenteknikgrupper eller Masters som är vuxenträning med valfritt deltagande i masterstävlingar där man kan tävla hela livet. 

 

Undervisning i 25 m bassäng. Föräldrar är inte med i simhallen.

 

Tävlingsgrupper 9-99 år

Här förbereder vi oss för att tävla i simning. Man kan börja som 9- eller 10-åring i vår första grupp "SY" och sedan följa stegen ända upp till att bli fullfjädrad SM-deltagare. Efter en aktiv karriär så kan man gå vidare med Masters som är vuxenträning med valfritt deltagande i masterstävlingar där man kan tävla hela livet.

 

Undervisning i 25 m bassäng. Föräldrar är inte med i simhallen.

 

 
Bokning och annat