""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KUNGSBACKA SIMSÄLLSKAP
Glädje | Omtanke | Respekt | Kvalité
Träningsgrupperna

Idrott för äldre ungdomar
2021-02-05 14:50

Meddelande från Kungsbacka Kommun:


Beslut om idrott för äldre ungdomar

Igår torsdag meddelande regeringen att idrotts- och fritidsaktiviteter för ungdomar i gymnasieåldern födda 2002 och senare ska kunna hålla öppet. De äldre ungdomarna undantas därmed liksom de yngre barnen från den nedstängning av kommunala idrotts och fritidsanläggningar som vi har för att minska smittspridningen.

Beslutet tas dock av respektive kommun och i Halland har man under pandemin jobbat för att hålla Halland helt, det vill säga ha samma regler och anpassningar av verksamheter i hela Halland. Kungsbacka samråder därför med de andra kommunerna i Halland och med Länsstyrelsen och smittskyddsansvariga på Region Halland.

Kungsbacka kommun beslöt således igår torsdag att tillåta även de äldre ungdomarna födda 2002 och senare att idrotta i kommunala idrottsanläggningar, både inomhus och utomhus. Det är dock viktigt att påpeka att föreskrifter och allmänna råd måste följas.


Detta gäller från och med lördag 6 februari.

Detta betyder alltså att alla som är födda 2002 och senare får simma med i Träningsgrupperna fr.o.m. lördag 06 februari.

Välkomna tillbaka!

/// KbSS