Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Simskolestart VT 2021
2021-01-21 13:54
Simskolan Fjärås
Vi kommer att starta simskolan lördag 23 januari i Fjärås. 
Här har samtliga deltagare fått information och nytt schema på starttider av varje kurs.

Simskolan Kungsbacka
Simskolan i Kungsbacka kommer att starta vecka 4, from måndag 25 januari.
Trots pandemilagen som trädde i kraft den 10 januari så kommer vi att kunna starta simskolan men vi kommer bli tvungna att planera om grupperna för att kunna följa de regler och rekommendationer som denna lag medför.
Full planering pågår just nu för att kunna genomföra simskolan på ett smittsäkert sätt och vi kommer bli tvungna att dela upp perioden. Trots vissa ändringar kommer alla anmälda barn få gå simskola under vårterminen. Vi hoppas vi på er förståelse i dessa annorlunda tider och nytt schema kommer senast till helgen.

Vi ser fram emot att dra i gång simskolan 2021!

Emma & Marina
Ny Simskoleansvarig
2021-01-13 13:13
Kungsbacka Simsällskap har anställt Emma Igelström som ansvarig för vår simskola. Emma tar över efter Marina Brohammer som går till ny anställning i Västsvenska Simförbundet.
Emma Igelström är en av Sveriges genom tiderna bästa simmare med flera VM-guld och världsrekord på meritlistan. Hon är också känd från bl.a. TV-programmen Mästarnas Mästare och Superstars.
Emma har mycket på sin meritlista men det är framförallt hennes stora kunskap inom simning, motivation och ledarskap som gör att hon passar så bra i den här rollen. ” säger klubbens ordförande Peter Lundin.
Emma har under flera år bidragit som ideell tränare i klubben och känner verksamheten väl.
”Äntligen är jag tillbaka till simningen på heltid i en förening under stark utveckling. Det skall bli fantastiskt roligt att leda och vidareutveckla klubbens simskola som är så viktig för rekrytering av nya simmare och för klubbens ekonomi.” säger Emma.

Välkommen som anställd i KbSS, Emma.
Start vårens kurser - framskjutet till vecka 3 och 4
2020-12-31 12:42
Pga av regeringens pandemi restriktioner har vi skjutit fram start på samtliga simskolekurser, teknikskola, simhopp och träningsgrupper för barn och ungdomar i Kungsbacka simhall till start vecka 4!

Fjärås simskola börjar vecka 3, 23 januari!

Vuxencrawl berörs inte i dagsläget - där gäller än så länge start vecka 3.

Dock med reservation för ytterligare ändringar som kan komma i januari.

Så fort vi har mera information så återkommer vi!

Önskar alla ett riktigt gott slut på året och hoppas på ett betydligt bättre 2021!

Hälsningar
Marina
KbSS
Anmälan till vårens simskola - platser släpps såsom planerat
2020-12-18 17:08
Regeringen har just hållit en presskonferens där man nu kommer att vidta ytterligare hårdare restriktioner med start den 24 december. 
Samtidigt förlängs de restriktioner som redan finns till den 24 januari.

Vad detta innebär för vår simskoleverksamhet är inte helt klart i dagsläget. Vi väntar på mera information under kommande vecka.

Vi kommer dock att släppa simskoleplatserna såsom planerat den 20 december kl. 18.00 men med reservation för att vi kanske blir tvungna att skjuta på start av simskolan som nu är planerad till lördag vecka 2 i Fjärås och vecka 3 i Kungsbacka. 

Så fort vi vet mera återkommer vi till er med information!

Vänliga hälsningar
Marina 
Ansvarig KbSS simskola
Vi söker Simskoleansvarig
2020-12-15 21:45

Kungsbacka Simsällskap finns i Kungsbacka, söder om Göteborg. Vi är en ideell förening som bedriver simundervisning, simträning och tävlingsverksamhet för barn, ungdomar och vuxna.

Vi har omkring 1000 barn i vår simskola som har verksamhet under omkring trettio veckor per år. Simskolan bedrivs i Kungsbacka Badhus, Fjärås Simhall och även utomhus under några sommarveckor.     

 

 

Simskoleansvarig, Kungsbacka Simsällskap

 

KBSS söker för dig som vill ansvara för och utveckla vår simskola. Du är intresserad av barns utveckling och är smidig i kontakterna med föräldrarna. Du är en tydlig ledare för våra unga simskolelärare och hjälper dem att få löpande utbildning, dessutom har du förmågan att finna och rekrytera nya simlärare. Du sköter planering och administrationen av hela simskoleverksamheten. Vi jobbar som ett team och ibland kan du få rycka in och hjälpa till inom andra delar av klubbens verksamhet.

 

Tjänsten är uppdelad på ungefär halvtid som simskolelärare och halvtid som administratör och ledare av simskolan. Om du inte redan har utbildning som simskolelärare så kommer du att få gå de kurser som behövs.

 

Det är du som simskoleansvarig som säkerställer att verksamheten håller en hög kvalitet och utvecklas.

 

Simskolan pågår under minst 13 veckor/termin, 6 dagar i veckan. Som simskolelärare är du bunden vid de tider vi har simskola på vardagar vilket är kl 15-19 mån-torsdag. Ibland kan du behöva rycka in på helger. När det gäller delen som ledare och administratör så har du stor frihet att förlägga arbetstiden. Då jobbar du från vårt kansli i Kungsbacka Badhus eller hemifrån efter överenskommelse med din chef som är vår tillförordnade klubbchef tillika styrelseordförande.

 

Du-

 

-       är en engagerad, positiv och drivande person

-       du har utbildning/erfarenhet av barn- och ungdomsverksamhet

-       har god administrativ förmåga och datavana att sköta register och kontakter

-       kan både jobba självständigt, men även fungera bra i team och som ledare

-       du har förmågan att uttrycka dig även i skrift eftersom du sköter uppdateringar, marknadsföring och information på klubbens hemsida och Facebook.

-       erfarenhet av simskola är ett stort plus men inte en nödvändighet, vi ordnar de utbildningar du behöver

 

 

Tjänsten är på 100%, där arbetstiderna följer verksamheten.

Tillträde och lön enligt överenskommelse.

 

Sista ansökningsdag 2021-01-03, men vi träffar sökanden för intervjuer löpande och kan tillsätta tjänsten tidigare.

 

Ansökan och frågor om befattningen skickar du till Kungsbacka Simsällskaps ordförande Peter Lundin. Mail peter.lundin@kbss.nu eller telefon 0769 315 750.

Nyheter från våra grupper
Träningsgrupp 1-3, 21/01 14:41 
Teknik 1-2, 21/01 14:08 
Parasimning, 21/01 13:57 
Simskola, 21/01 13:42 
Vuxencrawl, 02/01 22:51