Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Simskolestart våren 2020
2020-01-07 11:37

Vi hälsar er alla varmt välkomna till vårterminens simskola!


Nu till helgen kör vi igång med vårens simskola. Det blir den sista säsongen i denna simhall.  Känns lite vemodigt men vi ser fram emot en ny stor fin simhall som öppnar i maj.

Uppstart och avslutning – gäller både Kungsbacka och Fjärås:

Uppstart:      11 – 12 januari
Avslutning:   28 – 29 mars (simhallen börjar rivas den 30 mars)


Totalt 12 lektioner.


V7 kommer vi att låta föräldrar vara med i vattnet på lektionerna – mer info och intresseanmälan kommer vecka 3.


Vi ses till helgen!

KbSS simlärare

Informationsmöte för alla medlemmar 16 januari
2020-01-02 13:18
Vi startar det nya året med ett informationsmöte för simmare och föräldrar. 
Torsdag 16 januari kl 18 i Elof Lindälvsskolans aula.
Alla träningar inställda.

Program
Gästföreläsare Jim Thuresson inspirerar.*
Information från tränarna, föräldragruppen och styrelsen om planer för 2020

(Medley har tyvärr meddelat förhinder)

*) Jim Thuresson är en energipåfyllare i alla sammanhang han medverkar.  Han har varit rådgivare i näringslivet, förbundskapten i basket och spelat basket i bl.a. USA. Att peppa människor hör till vardagen för Jim, som har en positiv livsinställning som är garanterat smittsam.  

Kom och fira Erik 23 december klockan 9
2019-12-17 09:18
Erik Persson, EM-silvermedaljör på 200 m bröstsim
KbSS fantastiske landslagssimmare Erik Persson kommer hem till Kungsbacka för ett kort julbesök. Vi vill uppmärksamma Erik och hans största framgång hittills genom ett kort firande på morgonen den 23 december, i simhallens entréområde. Kom och hurra! För den som vill så går det också att titta på Erik då han tränar efteråt. VÄLKOMNA!
Nyheter till vårens simskola
2019-12-12 10:03
Vi har några nyheter till vårens simskola

Crawlskola för ungdomar mellan 12-14 år.
Vi har märkt att denna åldersgrupp hamnar lite utanför. Är för de som kan simma men som vill träna upp sin crawlteknik.
Finns på vår bokningssida - Sluss Crawl 12-14

Nybörjare 7-9 år
Riktar sig till de som har haft svårt att få till det och som behöver en extra push.
Finns på vår bokningssida - Special Nybörjare 7-9

Privatlektioner
Vi kan erbjuda privatlektioner på lördagar, eftermiddag, i Kungsbacka. 
Finns på vår bokningssida - Privatlektioner

Bästa hälsningar
KbSS simskola
Simiadensuccé!
2019-12-02 11:28
Vilken glädje, vilken energi!
Under lördagen åkte Simiadengrupperna på sin stora måltävling för säsongen, Höstsimiaden i Stenungsund. KbSS hade den största truppen på tävlingen av alla västsvenska föreningar. Hela 64st tävlingssugna barn hade anmält sig denna gång!

Vi får en härlig positivitet i truppen när vi är så här många och stämningen på läktaren är fantastisk. "KbSS lät högst av alla när vi hejade på våra duktiga simmare, speciellt under lagkapperna" säger Isabella Källén som är tränare för Simiaden Yngre grupperna. Även Emma Igelström som fanns med i helgen lovordade de äldre barnen. "Dom var sportsliga, peppade de yngre barnen och gratulerade sina konkurrenter".

3 snabba frågor till ansvarig tränare på plats Jonas "Sillen" Bengtsson.


Det finns naturligtvis mycket att vara glad för en sån här helg men var det någon simmare som du tycker stack ut denna gång?


-Julia Wertheim som simmar i klassen 9 år och yngre. Hon är bara 8 år men hade många fina resultat och fina simningar. Adina Hilmersson flickor 10 år dominerade med flera medaljer. Även Alejandro Poller och Olivia Staafgård 12 år visar att de är att räkna med.


KbSS hade den största truppen i väst, hur märks det?


-Det märks framförallt att vi var välrepresenterade med flera simmare i de allra flesta heat. Alla aktiva och många föräldrar bar klubbfärger. Mycket snyggt. Vid samlingarna var vi väldigt många och syntes väl. Alla tog i bra när vi sjöng ramsan. Det hördes och syntes väl. Där menar jag att vi var överlägsna som klubb. Jag är säker på att många föreningar sneglar lite avundsjukt åt oss. Inte bara att vi är många utan även att alla hjälps åt at representera KbSS på ett positivt sätt. Det är härligt när alla glatt sjônger med vilket visar på glädje och stolthet att tillhöra kbss. Vi sticker ut som klubb också med att simmarna stöttar varandra både vid framgång och motgång, simmarna hejar fram sina kompisar under loppen,  peppar varandra inför simningar och under lagkapper. Där tycker jag att vi är långt före våra konkurrenter.


Många som inte är initierade simmarfans hävdar ju att simning är rent individuell som idrott?


-Simning är unik som sport, vi är både individuella men samtidigt ett lag. Vi tränar tillsammans där lagkänslan växer fram och hör till. Utan lagkompisar är det svårare. När vi tävlar får vi enskilda resultat. Dessa är å ena sidan förknippade med den enskilde simmarens träning. Å andra sidan har samhörigheten i laget en stor inverkan för en simmares träning och resultat. Måste jag välja vill jag påstå att det är en lagsport. Mycket av lagsportens sidor finns. Vi tränar tillsammans och har samma tränare. Alla tränar i stort sett likadant. Lite enkelt kan man säga att träningen blir mer individuell med åren 


Förutom den stora truppen på över 60st så hade vi även en medaljskörd som stod ut. Hela 70st medaljer kammades hem till Kungsbacka. Ett snitt på 3,2 medaljer per gren (pris till de 6 främsta) gör detta till en rejält framgångsrik helg. Det sattes även personbästa i nära 90% av alla starter! Bra jobbat alla ni som var med och gjorde denna helg minnesvärd.

_________________________________________________________________

Börja simträna/tävla i KbSS?

Är du född 2009-2011 och vill börja simträna så är våra tävlingsgrupper öppna för anmälan på vår bokningssida fr.o.m 2/12 18.00. Är du äldre så finns det andra grupper, kontakta oss för rådfrågning. Vi ser gärna fler pojkar i våra yngsta grupper. Bokningssidan>>

Kommer du utifrån vår verksamhet så öppnar anmälan måndagen därpå 9/12 18.00.
Nyheter från våra grupper
Simskola, 07/01 11:33 
Simskola, 12/12 09:47 
Simskola, 12/11 12:14