Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Simiadensuccé!
2019-12-02 11:28
Vilken glädje, vilken energi!
Under lördagen åkte Simiadengrupperna på sin stora måltävling för säsongen, Höstsimiaden i Stenungsund. KbSS hade den största truppen på tävlingen av alla västsvenska föreningar. Hela 64st tävlingssugna barn hade anmält sig denna gång!

Vi får en härlig positivitet i truppen när vi är så här många och stämningen på läktaren är fantastisk. "KbSS lät högst av alla när vi hejade på våra duktiga simmare, speciellt under lagkapperna" säger Isabella Källén som är tränare för Simiaden Yngre grupperna. Även Emma Igelström som fanns med i helgen lovordade de äldre barnen. "Dom var sportsliga, peppade de yngre barnen och gratulerade sina konkurrenter".

3 snabba frågor till ansvarig tränare på plats Jonas "Sillen" Bengtsson.


Det finns naturligtvis mycket att vara glad för en sån här helg men var det någon simmare som du tycker stack ut denna gång?


-Julia Wertheim som simmar i klassen 9 år och yngre. Hon är bara 8 år men hade många fina resultat och fina simningar. Adina Hilmersson flickor 10 år dominerade med flera medaljer. Även Alejandro Poller och Olivia Staafgård 12 år visar att de är att räkna med.


KbSS hade den största truppen i väst, hur märks det?


-Det märks framförallt att vi var välrepresenterade med flera simmare i de allra flesta heat. Alla aktiva och många föräldrar bar klubbfärger. Mycket snyggt. Vid samlingarna var vi väldigt många och syntes väl. Alla tog i bra när vi sjöng ramsan. Det hördes och syntes väl. Där menar jag att vi var överlägsna som klubb. Jag är säker på att många föreningar sneglar lite avundsjukt åt oss. Inte bara att vi är många utan även att alla hjälps åt at representera KbSS på ett positivt sätt. Det är härligt när alla glatt sjônger med vilket visar på glädje och stolthet att tillhöra kbss. Vi sticker ut som klubb också med att simmarna stöttar varandra både vid framgång och motgång, simmarna hejar fram sina kompisar under loppen,  peppar varandra inför simningar och under lagkapper. Där tycker jag att vi är långt före våra konkurrenter.


Många som inte är initierade simmarfans hävdar ju att simning är rent individuell som idrott?


-Simning är unik som sport, vi är både individuella men samtidigt ett lag. Vi tränar tillsammans där lagkänslan växer fram och hör till. Utan lagkompisar är det svårare. När vi tävlar får vi enskilda resultat. Dessa är å ena sidan förknippade med den enskilde simmarens träning. Å andra sidan har samhörigheten i laget en stor inverkan för en simmares träning och resultat. Måste jag välja vill jag påstå att det är en lagsport. Mycket av lagsportens sidor finns. Vi tränar tillsammans och har samma tränare. Alla tränar i stort sett likadant. Lite enkelt kan man säga att träningen blir mer individuell med åren 


Förutom den stora truppen på över 60st så hade vi även en medaljskörd som stod ut. Hela 70st medaljer kammades hem till Kungsbacka. Ett snitt på 3,2 medaljer per gren (pris till de 6 främsta) gör detta till en rejält framgångsrik helg. Det sattes även personbästa i nära 90% av alla starter! Bra jobbat alla ni som var med och gjorde denna helg minnesvärd.

_________________________________________________________________

Börja simträna/tävla i KbSS?

Är du född 2009-2011 och vill börja simträna så är våra tävlingsgrupper öppna för anmälan på vår bokningssida fr.o.m 2/12 18.00. Är du äldre så finns det andra grupper, kontakta oss för rådfrågning. Vi ser gärna fler pojkar i våra yngsta grupper. Bokningssidan>>

Kommer du utifrån vår verksamhet så öppnar anmälan måndagen därpå 9/12 18.00.
Extra Årsmöte - senareläggs till kl 13
2019-11-24 15:50
För att passa med planerad paus i Team Race Meet så läggs det extra årsmötet till kl 13. // Peter Lundin
Kallelse till Extra Årsmöte 7/12 kl 12
2019-11-13 10:38
Extra Årsmöte

Med anledning av att vi vid ordinarie årsmöte ej lyckades välja mer än en person till valberedningen (skall vara 2-3 enligt stadgarna) beslöts att vid extra årsmöte välja ytterligare två personer. 


Agenda


1. Fastställande av röstlängd för mötet. 

2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 

3. Val av protokolljusterare och rösträknare. 

4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 

5. Fastställande av föredragningslista.

6. Kompletteringsval av 1 ledamot till valberedningen

7. Ändring av texten i stadgarna Kap 4 paragraf 1 så att lydelsen blir "Valberedningen ska bestå av ordförande och en övrig ledamot valda av årsmötet." Datum: 7/12
Tid: 12.00
Plats: KbSS Klubbrum (kan komma att ändras till annan närliggande lokal, hänvisning finns då på dörren till klubbrummet)


Info från styrelsen
2019-11-13 08:34

Styrelsen har haft möte och bland annat togs följande upp.

 

Susanne från föräldragruppen kom och informerade om årets kick off. Den var en stor succé så därför beslutade styrelsen att även nästa års kick off kommer att hållas på Gullbrannagården. Datumet för kick offen är 14-16 augusti 2020 så boka in det datumet redan nu.

 

Medlemsmöte kommer att hållas 16 januari 2020 i Elektronen kl: 18:00-20:00. Program för kvällen kommer att meddelas senare.

 

Annat som styrelsen håller på med nu är bland annat budgetarbetet inför kommande år.

 

Medlemsenkät 2019
2019-11-11 20:07

Vi kommer inom kort skicka ut en medlemsenkät, där vi gärna vill veta vad du som medlem tycker om vår verksamhet. Det är av stor betydelse för oss att du berättar vad vi kan jobba på för att göra KbSS till en ännu bättre förening. Vi ber dig därför att hjälpa oss med att svara på enkäten från avsändaren ”Svenska Simförbundet”. Stort tack på förhand för att du är med och utvecklar KbSS och Svensk Simidrott.”

_________________________________________________

 

På Svensk Simidrotts hemsida finns mer information kring undersökningen http://www.svensksimidrott.se/Strategi2025/uppfoljningochutvardering/

Shoppen - Ändrade öppettider
2019-10-15 21:52
Shoppen är stängd i morgon onsdag 16/10, vi finns på plats onsdag 23/10 istället. 

/Lotta I shoppen 
Nyheter från våra grupper
Simskola, 12/11 12:14 
Träningsgrupp 1-3, 21/10 11:19 
Sum-Sim Yngre, 18/10 14:25