Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Info från styrelsen september 2020
2020-09-08 08:39

Simskolan är i full gång med många nöjda deltagare och föräldrar.  Ett stort tack till er alla som sliter med detta, det är guld värt för klubben! Med det nya upplägget kan klubben ge flera barn plats i simskolan och det hjälper också vår ekonomi. Det behövs under hösten då vissa tävlingar kommer igång och vi vill ju vara med på så många som möjligt.

 

Calellalägret blev ju inte av. Klubben tvistar med arrangören om avbokningskostnaden. Just nu ser det inte ut som att familjerna som betalat kan få tillbaka någon del av anmälningsavgifterna.

 

Erik Persson satsar vidare mot OS 2021 i Tokyo som startar den 23 juli.  KbSS fortsätter med vårt sponsringsavtal med honom och hoppas arrangera intressanta träffar med Erik så att så många som möjligt i klubben kan träffa och inspireras av honom.

 

Vissa träningsgrupper vill göra lite extra aktiviteter då vi har så få tävlingar.  Styrelsen beslöt att det kan finansieras av klubben om kostnaden är skälig. 200 kr per simmare i simiaden yngre och uppåt under höst-terminen beslutades. Alla tränare är informerade och många roliga grejor är på gång.

 

Klubbdagen den 8 augusti blev en succé!  Många glada barn från T3 och uppåt deltog, fler än 80 ungdomar och vuxna deltog i ett strålande solsken. Sisu (Idrottens Utbildningsorganisation) medverkade och det viktiga temat var hälsa och klubbens policy inom detta område. Materialet som togs fram kan användas vidare av klubben för värdegrundsarbete eller liknande.  Klubbens maskot namngavs till: PINGU i princip enhälligt! Han kommer snart att synas i korridorerna…

 

Tävlingar: SM o Sum-Sim riks kommer att ändra upplägg för att Coronasäkra och kan då utföras som planerat.  UGP skall genomföras och varje distrikt tar fram riktlinjer. UGP blir första större tävlingen i Kungsbacka Badhus 10-11 oktober. Vi väntar på att Simförbundet skall godkänna det Corona-säkra upplägg som vår arrangörsgrupp jobbat fram.

 

Dual meets kommer att arrangeras under hösten. Den först inträffar redan 8 september då S02 kommer till oss. Tränarna tar kontakt med ytterligare klubbar för att organisera.

 

Valberedningen har påbörjat sitt arbete inför årsmötet nästa år. Alla intresserade är välkomna att ställa upp för en ev plats i styrelsen. Iris Broner och Angela Poller är ansvariga för att föreslå en väl sammansatt styrelse vid årsmötet.  Tag gärna kontakt med dem!

 

Luciaden: Här ville vi göra något riktigt extra och stort med det kan bli svårt med tanke på Covid-19 om vi inte får bjuda in mer än 50 personer.  Vi avvaktar till nästa styrelsemöte i september och hoppas att FHM öppnar upp för fler deltagare. 

 

Simskola - anmälan till period 2 start v. 43
2020-07-28 13:50
Anmälningar till Period 2 med start vecka 43 öppnas enligt följande:

Redan medlemmar – som tidigare varit med i vår simskola under de senaste 2 åren – 26 september kl 09.00

Nya medlemmar – 02 oktober kl 18.00

SIMHOPP för nybörjare
2020-07-19 13:12
Till hösten kommer vi att kunna erbjuda simhopp för nybörjare.

Torsdagar start 27 augusti – slut 10 december (ingen träning v. 44) 15 lektioner

Åldersintervall: 7-12 år

Land: 18:00-18:30

Vatten: 18:30-19:30


Förkunskap: kunna simma minst 200 m.


Kursen är nu bokningsbar på vår hemsida.

Vuxencrawl hösten 2020
2020-04-17 16:22
Nu finns grupperna till hösten på vår bokningssida. 
Vi öppnar bokningen för medlemmar söndag 19 april kl 10.00 och för nya medlemmar lördag 25 april kl 10.00.

Hälsningar
Coach Malin
Information om KbSS verksamhet under Covid-19
2020-04-02 15:00
KbSS följer noga utvecklingen i rådande Corona-pandemi. Denna text kommer att uppdateras löpande i takt med att nya riktlinjer kommer. Vi följer Riksidrottsförbundets och Svenska Simförbundets rekommendationer och har löpande kontakt med Medley AB som driver simhallarna. Idrott främjar folkhälsan vilket är extra viktigt i dessa tider, vi siktar därför på att hålla igång vår verksamhet så länge råden från myndigheterna tillåter det. Aktuellt läge hittar ni i första stycket, längre ner hittar ni länkar och annat viktigt att tänka på nu.

Läget just nu:
 • Har man minsta sjukdomssymptom ska man stanna hemma från träning
 • Alla tävlingar mars-juli är inställda förutom RM
 • Mallorcalägret i April är inställt
 • Calellalägret i Augusti är inställt
 • Alla planerade träningar hålls som vanligt med förbehållet att vi följer maxgränsen på 50st personer. Tänk på att bassängvattnet är klorerat och neutraliserar denna typen av virus.
 • Medley har 2/4 tagit beslut om åtgärder för att begränsa hur många som får vistas i dusch om omklädning samtidigt. 2/3 av alla skåp kommer låsas och alla måste se till att hålla max 2st personer i duschrummet samtidigt.


Mer information från Folkhälsomyndigheten, RF och Simförbundet

Förbud mot sammankomster med fler än 50 personer


Fredagen den 27 mars meddelade regeringen beslutet att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som idrottstävlingar, med fler än 50 personer. Förbudet gäller från den 29 mars och tills vidare. Syftet med förbudet är att minska takten på smittspridningen av coronaviruset i samhället. 


Mer info i FAQ

Regeringsbeslutet

Folkhälsomyndighetens förslag till beslutet


Förbudet är en skärpning av regeringsbeslutet från den 11 mars att förbjuda evenemang och sammankomster med över 500 personer. Sedan dess har större idrottsevenemang, konserter och liknande inte tillåtits.


Regeringsbeslutet 

Folkhälsomyndighetens förslag till beslutetFolkhälsomyndighetens rekommendationer


Folkhälsomyndigheten kom den 1 april ut med nya rekommendationer i så kallade allmänna råd. Där står att matcherträningsmatchertävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus. Något som RF ställer sig bakom. I de nya rekommendationerna finns även andra punkter som riktar sig till idrottsrörelsen:


 • Undvik närkontakt vid idrottsutövande
 • Träna utomhus när så är möjligt
 • Begränsa antalet åskådare för att undvika trängsel
 • Undvik onödiga resor i samband med idrottsutövande
Rekommendationerna understryker vikten av att hålla fysiskt avstånd till varandra. Idrottsföreningar kan dock fortsätta träna – så länge de följer Folkhälsomyndighetens riskbedömning och de punkter som anges ovan.


Generella råd från Simförbundet till ledare & aktiva

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
 • Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
 • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.
 • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
 • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
 • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
 • Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning.
 • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
 • Undvik trängsel t.ex. vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.

Inomhusaktiviteter

 • Begränsa om möjligt antalet deltagare i aktiviteterna.
 • Se till att det finns tydlig skyltning av råden om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien.
 • Städa oftare toaletter och ytor som många tar i.

Tävlingar

 • Lokala arrangemang kan genomföras som vanligt. Arrangören av verksamheten ska ta hänsyn till råden ovan samt göra en riskbedömning.
 • Överväg att ställa in om det innebär deltagande från andra länder eller andra delar av Sverige.
Simskola hösten 2020
2020-04-02 11:05
Pga rådande läge plus flytt från våra lokaler så kommer information om grupper och tider inför hösten att bli försenad.
Dessa kommer att finnas tillgängliga fr.o.m. lördag 04 april kl. 15.00.

Platserna släpps för medlemmar  måndagen 06 april kl 18.00 och för allmänheten 13 april kl.18.00.

Undervisningen till hösten kommer att ske i Fjärås simhall och i Kungsbacka badhus. 

Hälsningar 
KbSS simskola
Nyheter från våra grupper
Simiaden Äldre, 15/08 13:07 
Simiaden Yngre, 15/08 13:04 
Master, 30/07 19:47 
Vuxen, 30/07 18:43