SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

JSM/SUM-SIM ÄLDRE.
Mästerskapet sker 16-18 juli 2021 i Kungsbacka.
Lina i superform på Swim Open
2021-04-19 14:37

Lina Dahlgren var klubbens enda representant på Swim Open i Stockholm. Trots avsaknaden av tävlingar så simmade hon riktigt bra.

 

Läs mer om Linas framfart i vattnet här:

 

Tävlingsglädje och rekordtider – Norra Halland

Information från styrelsen
2021-04-15 10:37

Info från KbSS mars och april 2021

 

 

Nu är verksamhetsåret 2021 fullt igång med en ny styrelse som har konstituerat sig på följande sätt. 

 

Ordförande: Lena Johansson (valdes av årsmötet)

Vice ordförande: Jan Johansson

Kassör: Pernilla Alvstrand

Sekreterare: Per-Erik Kronqvist

 

För att stötta styrelsen har även 2 adjungerade ledamöter utsetts.

Isabella Källen fortsätter på sitt andra år som adjungerad ungdomsrepresentant för att få in unga fräscha ideer till styrelsen.

Susanne Samuelsson kommer deltaga som representant för föräldraföreningen och stärker samarbetet och kommunikationen med styrelsen.

 

 

Styrelsen har gjort en rivstart under 2021 med 3 styrelsemöten under de första 4 veckorna!

Tanken med detta är att styrelsen skall kunna lära känna varandra då många är nya och på så sätt kunna jobba effektivt tillsammans så fort som möjligt.

 

En stor del av arbetet under 2021 kommer att beröra vår verksamhetsplan 2021 som skall genomföras, förhoppningsvis fullt ut. För att klara detta har vi inom styrelsen delat in oss i ett antal sektioner som skall genomdriva de olika prioriterade områdena i verksamhetsplanen. När denna uppdelning gjordes var hela personalen inbjuden då de är en viktig del för att lyckas med allt vi föresatt oss.

 

De olika sektionerna är:

  • Utbildningssektionen
  • Simsektionen
  • Tävlingssektionen
  • Marknadssektionen
  • Trivsel- och supportsektionen

 

Även om man inte ingår i styrelsen får man gärna höra av sig om man har lust att bidra i någon av sektionerna !

Inga träningsläger är planerade för året ännu. Mest på grund av ovissheten för Corona läget och att fokus under hösten troligen hamnar på tävlingar och förberedelser för dessa.

 

 

SumSim tävling i Kungsbacka 2021

Projektgruppen med Peter L, Mikael F, Isabell, Marina, Emma, Susanne och många fler jobbar på för fullt. Flera viktiga avtal och förberedelser är redan på plats.

 

 

Hälsningar från Styrelsen via Isabella K

Information från KbSS Årsmöte
2021-04-02 17:16

Information från KbSS Årsmöte 25 mars 2021 kl 19:00 via Zoom

 

Ett stort antal personer anslöt via Zoom, troligen det mest välbesökta årsmötet på många år! Totalt hade vi 55 röstberättigade!

 

Peter Lundin hälsade välkommen och förklarade hur vi skulle köra mötet i Zoom samt använda omvänd acklamation vid frågor från mötets ordförande. Årsmötet valde sedan Peter Lundin till årsmötets ordförande och Per-Erik Kronqvist till årsmötets sekreterare.

 

 

Sekreteraren berättade summariskt om innehållet i verksamhetsberättelsen 2020. Denna är 17 sidor lång!  Läs gärna igenom denna i sin helhet eftersom den försöker redogöra för alla våra aktiviteter i klubben under 2020.

 

 

Efter allt detta pratande behövde vi en paus och bensträckare.  Då passade Isabell Källen på att berätta om vilka som vunnit priser under 2020 som klubbmästare i de olika åldersgrupperna samt för de som varit extra flitiga i Simiaden samt SumSim.

 

Dessutom delades ett pris ut till den som varit bästa kompis under 2020 ut.  Fullständig prislista anslås på vår hemsida.

 

När det gäller föreningens finanser så berättade vår kassör Pernilla att vi har en stark ekonomi med god kassa. Slutliga resultatet för budgetåret 2020 blev ett överskott på 102 000 kr. Vår revisor Magdalena berättade att hennes redovisning inte hittat några brister och tillstyrkte ansvarsfrihet vilket årsmötet godkände.

 

Årsmötet beslöt att låta medlemsavgifter vara oförändrade för 2022

 

Sekreteraren fördrog verksamhetsplanen 2021. Denna är fastställd av styrelsen tidigare och informerades på detta sätt till hela årsmötet. Alla aktiviteter i verksamhetsplanen skall nu genomföras under 2021 vilket kommer att påverka budgeten till viss del.

 

Budgeten för 2021 visar goda intäkter men även vissa ökade utgifter. Resultatet i budgeten 2021 prognosticeras att hamna på en förlust på 92 678 kr.

Styrelsen kommer att jobba med utgifterna under 2021 för att försöka minimera en ev förlust och förhoppningsvis vända resultatet till en liten vinst istället. 

 

 

Eftersom Peter Lundin har valt att lämna posten som ordförande letade valberedningen upp en intresserad och kvalificerad kandidat i Lena Johansson som har haft liknande poster i Visby sin klubb tidigare. Årsmötet valde Lena enhälligt.

 

Välkommen in i styrelsen Lena!

 

Årsmötet röstade in Isabell Westerdahl, Christian Sundqvist och Angela Poller som ordinarie styrelsemedlemmar på 2 år då Mats K, Emma I och Lotta Ö valde att lämna styrelsen.

Dessutom valdes 2 ersättare(suppleanter) in, Anna Linders och Peter Oom.

Utöver dessa kommer troligen styrelsen att ta med några adjungerade medlemmar.

 

Som revisor valdes Lars Sandberg och Cecilia Nilsson som ersättare/bisittare.

 

Valberedningen inför nästa årsmöte kommer att bestå av Susanna Hammar, Iris Broner, Ulrika Hörgren

 

Förra årsmötets motion om att ordna ett seminarie kring sexuella trakasserier under 2020 har skjutits upp av styrelsen pga Corona pandemin.  Styrelsen kommer att arrangera detta under 2021.

 

I slutet av årsmötet så hälsade Jan Johansson alla nya medlemmar i styrelsen varmt välkomna och tackade de som lämnar. De som lämnar styrelsen kommer att hedras i en ceremoni vid ett senare tillfälle.   

 

Simskola i påsk
2021-03-31 11:15

Hej på er!

 

Jag ville bara förtydliga och påminna vad som gäller med simskolan under Påskhelgen.

 

Skärtorsdag- Simskola som vanligt

Påskafton- Teknikskolan har påskuppehåll

Påskdagen (söndag)- Simskola som vanligt, Teknikskolan har påskuppehåll

Annandag påsk (måndag)- OBS!! Ingen simskola  Ni som har simskola på måndagar har ert sista tillfälle måndag v22

 

GLAD PÅSK!!

önskar

Emma & simlärarna 

Lena Johansson vald till ny ordförande
2021-03-27 08:43
Lena Johansson

Efter Kungsbacka Simsällskaps årsmöte den 25 mars har föreningen en ny ordförande. Vi hälsar Lena Johansson välkommen som första kvinnliga ordförande i föreningens 47-åriga historia. Lena har ett stort hjärta för föreningslivet samtidigt som hon är mycket rutinerad inom ledarskap och styrelsearbete. Bland annat var hon under fyra år styrelseordförande i Wisby Simsällskap. Lena har även varit ledamot i Stockholms Simhoppskommitté under många år samt varit delaktig i att utveckla Svensk Simhoppnings breddverksamhet.

 

Avgående ordförande, Peter Lundin blir kvar i rollen som tf klubbchef.

  • Lena har en gedigen erfarenhet inom idrottsrörelsen. Detta tillsammans med hennes stora erfarenhet inom ledarskap och hennes personliga egenskaper gör att hon är väl lämpad som ordförande i vår förening, säger Peter Lundin. Lena kommer tillsammans med vår nyrekryterade simskoleansvariga Emma Igelström och alla andra duktiga människor i föreningen fortsätta utveckla föreningen mot nya spännande mål, säger Peter Lundin.

Kungsbacka Simsällskap är redan idag en av Kungsbackas största idrottsföreningar och befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Föreningen har en snabbt växande breddverksamhet och den nya simhallen ger plats åt fler. Föreningen har bl.a. satsat på utbildning och utveckling av simskolan och tävlingssektionen har stora framgångar.

  • Jag känner mig väldigt glad och hedrad över möjligheten att få leda föreningen. Simidrott ligger mig mycket varmt om hjärtat eftersom mina barn hållit på med simidrott sedan dom tog sina första simtag som femåringar. En simhall är också en av de få miljöer som alla kan utnyttja, oavsett ålder och fysisk förmåga, säger Lena Johansson. Mitt fokus är att ge alla som älskar sin idrott förutsättningar att få utöva sin idrott med glädje och trygghet. Jag ser fram emot att få bidra med en viktig insats i en väl fungerande förening både idrottsligt och med en värdegrund att vara stolt över, säger Lena.

Vid årsmötet valdes även Angela Poller, Anna Linders och Peter Oom in i klubbens styrelse.

Nyheter från våra grupper
Simskola, 31/03 11:09 
Simskola, 29/03 11:20 
Simskola, 19/03 12:24 
Simskola, 19/03 11:47 
Simskola, 17/03 15:02