SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ny huvudtränare i KbSS
2021-11-29 15:58

KbSS är stolta att välkomna vår nya huvudtränare för simsektionen Ragnheidur Runolfsdottir (Ragga) från 1:a februari 2022. Ragga kommer var främst ansvarig för SumSim älre gruppen, men kommer ha ett övergripande ansvar för hela simsektionen – tävling, träning och teknikgrupper.

KbSS växer och har en stor trupp simmare. Vårt duktiga tränarteam förstärks med ytterligare erfarenhet och energi med Ragga. KbSS ser stor potential och en ljus framtid!

 

Ragnheidur Runolfsdottir (Ragga) f. 19 nov 1966.  Har 4 syskon och är yngst av dom.  

Började att simma i havet för det var min lekplats i liten by på västkusten av Island. Min mamma lärde mig att simma.  Byen heter Akranes och om 7 000 människor bor där.  Ligger nära Reykjavik.  Bassängen som jag tränade i tills OS 88 är 12,5 m.lång. 

Jag simmade på Island, sen flyttade jag till Canada och tränade där och pluggade i Edmonton, Alberta. Sen flyttade jag till USA och pluggade på University of Alabama, och har BS och master i Exercise Physiology.  Jag är också lärare och mest undervisat på universitetet på Island i sport science.  Min tränare i USA var Jonty Skinner och jag lärde mycket av honom.  Jag började att jobba som tränare efter OS 92 och avslutade min simkarriär samma år. 

Jag har jobbat med alla nivåer i simningen.  Hade min egen simskola på Island som var från Baby simning till Vuxen crawl sim. Har jobbat med landslaget på Island, junior och senior, också para landslaget.  Jag har jobbat med para landslaget här i Sverige och tränar Pernilla Lindberg som simmade para OS för Sverige nu i sommar.  Jag hade en simmare nu på OS, han simmade för Eritrea.     

Jag har 3 barn som alla har simmat.  Sigga den yngste simmar här i KBSS. 

Jag har varit chef tränare i S02 sen hösten 2019 men tog beslut att byta över till KBSS, när det fanns möjlighet att göra så.  Jag verkligen brinner för simningen.

Jag ser fram emot att börja att jobba med alla fantastiska simmare och föräldrar.  KBSS har jättebra potential och lysande framtid.

Resultat Stippen 2
2021-11-25 17:39

Nu är resultaten från söndagens Stippen klara. De barn som klarat Stippen-tiden kan hämta sina plaketter på Luciaden den 12 december. Tiderna för att klara Stippentiden finns i resultatlistan.

 

Snyggt simmat alla barn!

 

http://www.kbss.nu/sida/?ID=136999

 

Om du har frågor, kontakta asa.billstrom@kbss.nu

Varmt välkomna till årets lucia/julfirande - Luciaden!
2021-11-24 09:45

Söndagen den 12 december kl. 16.15 har vi återigen glädjen att bjuda in alla våra medlemmar med familjer till vårt traditionsenliga luciafirande Luciaden efter ett års uppehåll pga pandemin.

 

Förutom ett vackert och stämningsfullt luciatåg av våra tävlings- och träningssimmare finns det olika lotterier, fikaförsäljning, visning av vår nya klubbkollektion, glöggmingel, överraskning till alla barn samt familje- och kompislagkapper att njuta av.

 

Glöm inte att anmäla er till luciatåget (kallelse har gått ut) och till lagkapperna!

Läs mer i bifogad inbjudan!

Luciad 2021.pdf

 

Varmt välkomna till en riktigt rolig eftermiddag tillsammans med Kbss!

Visning av KbSS nya klädkollektion
2021-11-20 15:59

Shoppen kommer att finnas på plats under Stippen i morgon söndag, mellan kl 15.00 - 17.00.

 

Vi finns i trapphuset på plan 3 (utgång från entresolplan) och visar nya klubbkollektionen och det finns även möjlighet att prova storlekar och få information om hur man beställer.

Passa på nu så att ni har möjlighet att få hem kläderna tills nästa säsong sätter igång.

 

Varmt välkomna!  

Information om Stippen 2
2021-11-18 13:46

På söndag den 21/11 kör vi höstens andra Stippen. Följande tider gäller för söndagen:

 

Grupperna SY, T8 och T-sluss: samling på läktaren ovanför startpallarna ombytta och klara kl.15:00. 

Grupperna T9, T7, T-intro och TG 1-3: samling på läktaren ovanför startpallarna ombytta och klara kl.15:20

 

Tävlingen startar runt kl.16 och beräknas vara klar senast kl.18. På slutet kommer en hemlig gäst så glöm inte att stanna till slutet.

 

Nedan hittar ni länken till mer information om Stippen samt aktuell startlista/heatlista. Titta gärna igenom startlistan och hör av er till asa.billstrom@kbss.nu om ni har frågor kring tävlingen.

 

Ingång på söndag kommer att vara på simhallens gavel, vid KbSS kansli. 

 

Det här blir kul, välkomna på söndag!

 

http://www.kbss.nu/sida/?ID=136998

Information från styrelsen november 2021
2021-11-15 20:20

Styrelsemöte hölls under helgen v44 och kan sammanfattas så här :

 

Ekonomin ser hyfsad ut för 2021. Budgetarbete inför 2022 är uppstartat och tar upp mycket av alla anställdas och kassörens tid.

 

Marina har aviserat att hon lämnar KbSS helt och hållet från och med 31 december. Vi kommer alla att sakna henne och hennes fina arbete men önskar henne så klart lycka till!

 

Vi planerar för att stärka upp ytterligare inom tränarsidan och hoppas återkomma med positiva nyheter inom snar framtid.

 

SISU arrangerar en utbildning inom Sexuella Trakasserier den 2 december. Styrelsen samt anställda kommer att närvara.

 

Simskolan rullar på bra med många elever och många duktiga simlärare. Babysim är igång, ytterligare platser finns kvar om någon har en bebis som är sugen!

Flera nya simlärare är anställda vilket är jätteviktigt för att hålla bra kvalitet i undervisningen, speciellt när många simlärare är iväg på tävlingar.

 

Styrelsen har tagit fram en policy som på ett tydligt och logiskt sätt visar hur klubben tänker kring deltagandet på de olika läger som vi alla gillar att åka på! Den finns utlagd på hemsidan.

 

Planering av Luciaden är uppstartad. Vi ser alla fram emot att äntligen få uppleva detta arrangemang igen. Vi smyger igång lite detta år för att sedan öka till nästa!

 

Vi diskuterar med Medley och kommunen om ett utrymme där ungdomar kan sitta o läsa läxor innan träningen startar. Just nu finns ett förslag men vi måste se till att alla brandsäkerhetsregler uppfylls innan vi kan använda det.

Dessutom hoppas vi att Medley kan ge oss ett utrymme där vi kan visa upp alla fina priser klubben har. Förhoppningsvis kan vi få en plats där alla kan se grannlåten!

Nyheter från våra grupper
Parasimning, 23/10 16:01 
Teknikskola för 8-åringar, 23/10 14:32 
Teknikskola Slussgrupp, 23/10 14:32 
Teknikskola för 7-åringar, 23/10 14:30 
Babysim, 20/10 16:24