Teknik 3
I T3 gruppen börjar barnen att träna 2ggr i veckan i stor grupp. Vi kommer att ha landträningar där vi stärker muskler och förbättrar rörlighet. På dessa landträningar ska alla bära shorts och t-shirt. Vi samlas alltid på läktaren i simhallen ombytta och klara för landträningen, ombyte sker alltid på nedervåningen.

Träningstider i Teknik 3 (HT17)

– Måndagar Simning 16.00 - 16.45, Landträning 16.45 - 17.15

Onsdagar Landträning 17.30 - 18.00, Simning 18.00 - 19.00


Vad är Teknik 3?


Förkunskapskrav: Klarat av målen för Teknik 2 (Motsvarar kraven för simmärkena Kandidaten och Teknikskoleplakett Silver)

I Teknik 3 har man möjlighet att simma två gånger i veckan.  samt att övningstävla på våra stipulationstävlingar ”Stippen”. Lämplig ålder är cirka 9 år. Det vanligaste är att man går 1-3 terminer i Teknik 3.


I Teknik 3 betalar man inträde alt. årskort till simhallen själv. samt tränings och medlemsavgiften till KbSS. Det kan även tillkomma licensavgifter till Svenska Simförbundet om man vill börja tävla på andra tävlingar än ”Stippen”, detta är dock valfritt.


I Teknik 3 bör barnen ha simglasögon, badmössa, vattenflaska. Barnen bör simma i hel baddräkt eller riktiga badbyxor (ej badshorts).


Målet för gruppen för att kunna gå från Teknikgrupp 3 till våra första tävlingsgrupper är att klara kraven för simmärkena Teknikskoleplakett Guld samt Järnmagistern. Man bör också ha tävlat flitigt på ”Stippen” och klarat stipulationstiderna för 25m sträckorna.


Tävlingar introduceras i T3 gruppen för de simmare som är intresserade av detta. Vi simmar fortsättningsvis ”Stippen” som nu är inbyggd i våra klubbmästerskapstävlingar. Men nu tillkommer en del andra spännande tävlingar där man tävlar på mer klassiskt vis, så kallade ”inbjudningstävlingar”. När dessa tävlingar går kan ni titta efter i tävlingskalendern som ni hittar under fliken ”Tävlingssim” här på hemsidan. Läs gärna våra rekommendationer om vilka tävlingar man bör vara med på, detta dokument hittar ni längst upp på samma sida. Vi kommer att meddela via epost när det är aktuellt att anmäla till olika tävlingar och behöver då veta om ni inte önskar vara med på just den.


En så kallad ”inbjudningstävling” i västra Sverige tar vi 200-250:- betalt för av varje simmare som anmäler sig, den kostnaden är subventionerad av klubben. Anledningen till att vi tar betalt för detta är för att vi har anmälningskostnader av arrangörsklubben som inte ingår i den träningsavgift ni betalar. Har ni glömt att avanmäla er trots påminnelse så måste vi tyvärr fakturera er för detta eftersom vi ändå har en kostnad för anmälan till arrangerande klubb. Våra egna tävlingar KM och Stippen är kostnadsfria!


För fler frågor om T3 vänligen vänd er till tränarna innan eller efter träning samt på mail eller telefon.

Tävlingsinfo VT 2017
2017-02-17 16:14
Hej alla,

Jag tänkte med några korta rader sammanfatta vårens och sommarens kvarvarande tävlingar för SÄ-grupperna. Vi har inte så många tävlingar på schemat så det gäller att välja rätt och ha en bra planering.

Sandaredssimmet - Här kommer vi att välja ut en dag så att man inte sitter på tävling en hel helg, har ni något önskemål om dag så skriv det i anmälan när kallelsen kommer. Syftet med tävlingen är främst att skaffa sig tävlingsvana och få anmälningsbara tider till kommande viktiga tävlingar

Vårsimiaden - Vår absolut viktigaste tävling denna säsong. Här vill vi ha med många simmare. Detta är gruppens måltävling och ju fler vi är desto roligare såklart, vi siktar på att bli största klubben i västra Sverige i dessa åldrar vilket skulle innebära att vi behöver bli runt 80st deltagare. Missa inte detta!

KM 3 - Detta KM kommer att hållas i samband med ett 24-timmarsläger i Fjärås. Missa inte en rolig helg med dina simmarkompisar. OBS! Man behöver inte ha klarat stipptiderna på 25m för att få delta på längre sträckor, det är enbart för att kunna få medalj på 50m som man måste ha tagit medaljen på 25m först, och likadant på 100m, man tar en medalj åt gången. Men vi ser gärna fler i T3 som vågar testa sig på 50m på våra KM.

Stippen - Denna tävlingsform kör vi som vanligt 2 gånger på våren och är en bra introduktionstävling för nybörjare där man tävlar mot sig själv och klockan.

mvh Jens
Kommande tävlingar
Lör 18/11 17:00
Ons 29/11 17:45
Lör 2/12 08:00
Sön 17/12 10:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kungsbacka Simsällskap, 05/10 12:22 
Kungsbacka Simsällskap, 26/09 15:40 
Kungsbacka Simsällskap, 06/09 11:55 
Kungsbacka Simsällskap, 29/08 14:09 
Kungsbacka Simsällskap, 28/08 12:55 
Kungsbacka Simsällskap, 22/08 09:40