SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vansbrosimningen 2020 Home Edition
Kungsbacka Simsällskap samarbetar med Vansbrosimningen för att alla skall kunna genomföra sin Vansbrosimning 2020 på hemmaplan. Vi planerar att genomföra en Corona-säker simning 4 juli. Mer information kommer här och via Vansbrosimningen.
Några platser att simma utomhus i Kungsbacka

Kungsbacka kommun har en lång kuststräcka och många sjöar. Det går naturligtvis att träna simning överallt där det finns vatten men oftast är det enklast att starta från någon badplats. Dit är det ofta relativt lätt att transportera sig och att ta sig i och ur vattnet. En lista på badplatser finns på kungsbacka.se, sök efter ”badplatser”.

 

Vi i Kungsbacka Simsällskap simmar emellanåt utomhus, eller i ”öppet vatten” som det heter i simmarvärlden. Några platser vi rekommenderar listas nedan.

 

 

Stensjön

 

För den som föredrar att simma i en sjö är Stensjön i Hjälm ett av de bästa alternativen. Här är det nästan alltid lugnt vatten. Från den lilla badplatsen vid Hjälms IFs brygga simmar vi oftast över till norra sidan av sjön och följer de branta klipporna men det går också fint att simma längs södra sidan även om du då måste hålla ut från land för att inte ”gå på grund” på vissa ställen.

 

Hitta hit

Buss 740 741, hållplats Hjälm eller Hjälms Bro

Med bil – från centrala Kungsbacka kör Hällingsjövägen, ta av på Rossaredsvägen i Hjälm. Drygt etthundra meter efter du kört över Hjälms Bro finns en parkeringsplats på vänster sida. Därifrån följer du stigen. Gå i vattnet från den lilla sandstranden till vänster. Bryggan är privat.

 

Vickan

 

Det går att simma på många platser längs Kungsbackafjorden. En av de platser vi oftast simmar från är Vickans badplats. Här följer man bäst stranden söder om badplatsen. Se upp för båttrafik. Fjorden är skyddad från vind och vågor förutom då vinden är sydlig. Badplatsen drivs av en förening. Gynna dem gärna genom att bli stödmedlem. Se mer på www.vickansbadplats.se

 

Hitta dit

Buss 730 731, hållplats Vickan

Med bil – från E6 avfart 59 kör Onsalavägen förbi Presseskolan. Strax efter pizzerian så ta Orsnäsvägen till parkering ca 200 m från badplatsen.

 

 

Lerkil

 

Lerkils brygga är en bra utgångspunkt för simning i västerhavet. Här har vi ofta kristallklart vatten men dåligt skydd för vind och vågor. Så här passar det bäst när vinden är måttlig. Följ kusten norrut från badbryggan så slipper du båttrafiken vid Lerkils hamninlopp. Du kan också simma fram och tillbaka mellan Lerkils brygga och den lilla båthamnen/badplatsen Korshamn strax norrut. Brygga till brygga är det 275 m och du håller dig hela tiden nära land.

 

 

Hitta dit

Buss 733, hållplats Kärret

Med bil – från Vallda Trekant kör Valldavägen förbi Halla och ta höger mot Lerkil. Parkering finns både vid badplatsen och båthamnen. Avgiftsbelagt under högsommaren.