Klubbmästerskapet i KbSS

Klubbmästerskapet är en poängtävling med fina priser vid årets slut. För exakta datum för varje deltävling kan man gå in i kalendern och läsa. KM simmas som vanligast på Lördagar i Fjärås simhall, det kan dock gå på andra tider och ibland även i Kungsbacka simhall, kolla i kalendern vad som gäller för varje deltävling.


Klubbmästerskapet och Stippen


Vi använder även KM som en stippentävling för sträckor längre än 25m, d.v.s. när man är klar med 25m sträckorna på Stippen på onsdagar så är man välkommen att anmäla sig till KM för att fortsätta sin medaljjakt och då på distanser som är 50m och 100m. Vill man sedan ta sig an ännu längre distanser så är det fritt fram att prova på. Alla tekniksimmare kommer att få en kallelse via epost när det närmar sig en KM-tävling där man kan välja om man vill delta. Man kan också anmäla sig via epost till jens.persson@kbss.nu

Genomförande av tävlingen

• Veckan innan KM: tränarna tar upp anmälningarna.
• Samling i entrén till simhallen i Fjärås 16.45, ev. strykningar och efteranmälningar anmäls på plats.
• Insim från 17.00 till 17.30.
• Obs! Inga föräldrar i simhallen före 17.30.
• Heatlistor sätts upp i simhallen, även tränarna får egna.
• Klart senast 19.00


När året är slut och alla deltävlingarna körts räknas en sammanlagt ställning ut för KM i följande klasser: 10år och yngre, 11-12, 13-14, 15-16, 17år och äldre för både pojkar och flickor. En 1:a plats på en distans ger 11p sedan 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 fördelat efter placering 2-11. Ju fler sträckor man kör desto större möjlighet har man alltså att koras som klubbmästare. Prisutdelning kommer att ske på Luciaden varje år.


Klubbmästerskapet (KM) genomförs i regel på Lördagar i Fjärås simhall. Här kan man se vilka deltävlingar som de olika sträckorna går på. Stippenmedaljer utdelas för våra yngre simmare som en extra möjlighet, medan KM som är öppet för alla innebär att man simmar alla sträckor (SÄ,SSY,SSÄ,SM). OBS! För exakta datum, titta i kalendern! Chansen är en extra möjlighet att simma en sträcka där man exempelvis behöver kvala till något eller ta igen något man tidigare missat.

Vilka grenar går när?