Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Klubbmästerskapet i KbSS

Klubbmästerskapet är en poängtävling med fina priser vid årets slut. För exakta datum för varje deltävling kan man gå in i kalendern och läsa. KM simmas som vanligast på Lördagar i Fjärås simhall, det kan dock gå på andra tider och ibland även i Kungsbacka simhall, kolla i kalendern vad som gäller för varje deltävling.


OBS! Från 2018 är programmet lite annorlunda. Vi kommer att ha med Stippensträckor på 50m varje tillfälle. Man får bara anmäla sig på 3st distanser per tillfälle och klubbmästare kommer att utses efter årets slut på FINA-poäng i octo resultatdatabas. Vi kommer att räkna varje simmares 10 bästa grenar för att kunna utse en klubbmästare med bredd.

Det nya programmet är som följer. 3st deltävlingar på våren, 1 på hösten samt en distanstävling i augusti i samband med uppstart.


Vad är Stippen?

Ett enkelt och kul sätt att lära sig tävla är att ställa upp på klubbens Stipptävlingar. Det finns tider som man ska klara av för varje sträcka från 25m upp till 100m. Når man dessa tider får man en liten plakett som pris med sig hem. För varje simsätt gäller att man ska ha klarat den kortare distansen innan man kan ge sig på nästa. Ex. om jag har klarat stipptiden på 25m bröstsim så får jag gå vidare och tävla om att ta stipptiden på 50m bröstsim. När jag klarat 50m får jag börja jaga tiderna för brons/silver/guld på 100m. Likadant gäller för alla simsätt. OBS! Vill du träna på att simma 100 fastän du inte klarat 50m ännu? Då får du såklart vara med, bara tänk på att ta plaketterna i rätt ordning!
Resultat KM 4 inlagt
Nu finns resultaten från KM 4 inlagda samt en lista över alla medaljörer. Klubbmästarna utses på FINA poäng och presenteras på Luciaden, missa inte det!
Preliminär startlista & tidsprogram KM3
Preliminär startlista & tidsprogram KM 2