Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Våra grupper

Aktuella kurser, tider, kostnad och information om platstillgång hittar man på bokningssidan.  Förkunskapskraven för respektive grupp måste fyllas, samt alla förkunskapskrav från tidigare nivåer.


Åldersgräns i simskolan: Barnen ska fylla fyra år under terminen.


Baddaren

Förkunskapskrav: Inga


Baddaren är gruppen för barnen som inte gått i simskola tidigare. Målet är för dem är att bli trygga i vattnet; vi kommer att fokusera på att doppa huvudet, börja lära sig flyta och följa med i lektionerna. Målet för gruppen är att ta märket Baddaren blå. Lämplig ålder är 4-6 år.

Vi rekommenderar generellt ALLA nybörjare att börja i Baddaren.


Undervisning i Fjärås: Grunda delen av 25 m bassängen med bottenplattor. Föräldrar med i bassängen.

Undervisning i Kungsbacka: Undervisningsbassäng 1, höj- och sänkbar botten. Föräldrar har möjlighet att sitta med vid bassängkanten.


Sköldpaddan

Förkunskapskrav: Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet (motsvarar simmärket Baddaren Blå).


I Sköldpaddan vidareutvecklar vi vattenvanan, startar med bensparken och siktar på märket Sköldpaddan och Baddaren Gul. Det viktigaste för dem är att lära sig flyta och rotera i vattnet samt att göra ett frånskjut från kanten med glid. Målet för gruppen är att ta märkena Sköldpaddan och Baddaren Gul. 


Undervisning i Fjärås: Grunda delen av 25 m bassängen med bottenplattor. Föräldrar är inte med i simhallen.

Undervisning i Kungsbacka: Undervisningsbassäng 1, höj- och sänkbar botten. Föräldrar har möjlighet att sitta med vid bassängkanten.


Pingvinen

Förkunskapskrav: Kan flyta, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten samt har börjat med benspark. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut (Sköldpaddan, Baddaren Gul).


I Pingvinen är målet simma 10 meter i både magläge (t. ex crawl) och ryggläge (t.ex ryggcrawl) vilket motsvarar märkena Pingvinen Silver och Pingvinen Guld. Lämplig ålder är 5-7 år.

Undervisning i 25 m bassäng, Fjärås och Kungsbacka: Föräldrar är inte med i simhallen.

Undervisning i Undervisningsbassäng 1 i Kungsbacka: Föräldrar har möjlighet att sitta med vid bassängkanten. 


Fisken

Förkunskapskrav: Barnet kan simma 10 m i ryggläge (t. ex ryggcrawl) samt 10 m i magläge (t.ex crawl eller bröstsim). Barnet bör kunna flyta i drygt en minut, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut (motsvarar Guldpingvinen, Korken, Sköldpaddan, Baddaren). Barnet är bekvämt på djupt vatten i stora bassängen samt att barnet vistas i simskolan utan föräldrar inne i simhallen.


I Fisken är målet att simma längre sträckor samt att öva på tekniken i frisim (crawl) och ryggsim. Vi börjar också med bröstsim och fjäril. De lär sig simma 25 meter i både magläge och ryggläge och målet är att ta märkena Silverfisken och Guldfisken. Lämplig ålder är 5-7 år.


Undervisning i 25 m bassäng.


Hajen

Förkunskapskrav: Barnet kan simma 25 meter i ryggläge (ryggcrawl) och frisim (crawl) samt har testat lite bröstsim och fjäril. Därtill kan barnet flyta i drygt en minut, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut (motsvarar Guldfisken, Guldpingvinen, Korken, Sköldpaddan, Baddaren). Barnet är bekvämt på djupt vatten i stora bassängen samt att barnet vistas i simskolan utan föräldrar inne i simhallen.


I Hajen tränar man på att simma längre sträckor samt på att förbättra tekniken i frisim (crawl) och ryggsim samtidigt som vi även övar bröstsim och fjäril. Målet är att vara simkunnig enligt nordisk definitionen "simkunnig anses den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge på djupt vatten. Detta motsvarar märket vattenprovet. Vi har även som mål att ta följande märken: Järnmärket, Bronsmärket, Hajen brons/silver/guld och/eller Simborgarmärket. Lämplig ålder är 6-9 år.


Undervisning i 25 m bassäng.


Teknik Sluss 

Förkunskapskrav: Barnet kan simma 200 m och uppåt i något simsätt och som framför allt vill lära sig frisim (crawl) och ryggsims crawl. Man går delvis också igenom övriga simsätt. Teknik sluss är lämplig upp till 10-12 års ålder, beroende på personlig mognad därefter övergår man till någon av våra träningsgrupper eller tävlingsgrupper.


Undervisning i 25 m bassäng.


Teknik 1 och Teknik 2

För de simmare som vill gå vidare med sina simkunskaper och öva upp tekniken. Dessa grupper är även med och tävlar i våra Stippen tävlingar två gånger per termin. i Stippen tävlar man bara mot sig själv. Härifrån finns möjligheter att flytta upp till en tävlingsgrupp.
Vi kommer även att försök få in landträning som då är frivilligt.


Undervisning i 25 m bassäng.


Specialgrupper 

Dessa grupper är för barn som har någon typ av diagnos eller som har svårt på annat sätt. Dessa grupper bokas inte på hemsidan utan görs via mail till: info@kbss.nu