SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Information om simskolan

Simskolepedagogik

Vår simskola följer Svenska Simförbundets riktlinjer för hur simskola bör vara upplagd, den så kallade Simlinjen, där man strävar efter att ge barnen en grundläggande trygghet i vattnet som sedan byggs på så att simkunnigheten ökas för varje nivå.

Vi lär barnen i första hand att simma frisim (crawl) och ryggsim (ryggcrawl), därefter introduceras bröstsim och fjärilsim.

 

Åldersgräns

Barnet måste fylla fyra år under terminen.

 

Taggar för att passera grindarna och låsa skåp

För att kunna låsa skåpen i simhallen behövs en ”tagg”. Taggen får man vid första lektionen, den behåller man sedan under hela simskoletiden. I Fjärås använder vi inga taggar då grindarna är öppna.

 

Omklädning?

Ombyte i omklädningsrum 5 & 6. De barn som byter om tillsammans med sin mamma byter om på Damavdelningen, och barnen som byter om med pappa byter om på Herravdelningen.

Från 8 år MÅSTE man byta om på ”rätt” avdelning. Damernas för tjejerna och herrarnas för killarna. Detta är regeln både från simhallens sida och KbSS.

 

Duscha innan

Alla barn (och vuxna i crawlskolan) skall duscha ordentligt, givetvis innan badkläder tas på och de går i bassängen.

 

Lektionsupplägg

Simlärarna hämtar barnen vid anvisad plats i respektive simhall. Där kan du som förälder hämta och lämna barnet samt passa på att prata med simlärarna om du skulle ha några funderingar.

Barnen bockas av på närvarolista och man gör någon form av uppvärmningsövning på land. Dessa varierar från grupp till grupp. Därefter hålls lektion i vattnet innan man tillsammans går tillbaka till uppsamlingsplats där föräldrar väntar och lektionen är slut. Lektion- och vattentid varierar i de olika grupperna.

 

Lektionstid

Lektionstiden varierar mellan grupperna. 


Baddaren/sköldpaddan: 30 minuter (5-10 minuter på land, minst 20 minuter i bassängen)

Pingvinen: 30 minuter (~5 minuter på land, 25 minuter i bassängen)

Fisken: 40 minuter (~5 minuter på land, 30 minuter i bassängen)

Hajen: 40 minuter (~5 minuter på land, 35 minuter i bassängen)

Teknik Sluss: 45 minuter plus några minuter på land

Teknik 1 & 2: 60 minuter 

 

Avslutningen

Barnen får ett diplom där det finns en sammanfattning över vilka märken de klarat under terminen samt en grupprekommendation om vilken grupp de i dagsläget bör återanmälas till. 

På avslutningen finns möjligheter att köpa simmärken. I Fjärås sitter vi i caféet och i Kungsbacka vid markerad plats. Vi tar endast emot swish betalning.

 

OBS! Diplomen går ej att få tag på efter terminens slut, vet ni med er att ni kommer missa sista gången behöver simlärarna meddelas om detta i förväg så att diplomet kan delas ut i tid.

 

Missade tillfällen

En missad lektion är en missad lektion och går ej att ta igen vid ett senare tillfälle.

En missad lektion betyder inte att man inte kommer klara simskolan. De olika momenten tränas kontinuerligt under terminen, men självklart kan många missade tillfällen bidra till att det blir svårare att uppnå målen satta för den gruppen.

 

Inga föräldrar i simhallen

Under terminen tillåts inga föräldrar i simhallen (undantaget de grupper som har undervisning i Kungsbacka Undervisningsbassäng 1) utan föräldrarna får vänta utanför; antingen i cafeterian, i Kungsbacka kan man även lösa inträde och simma några längder. Barnen hämtas och lämnas vid markerad uppsamlingsplats utanför duschrummen.

 

Undantag – då föräldrar måste befinna sig i simhallen

Om man har ett barn där det föreligger någon typ av medicinsk diagnos eller andra speciella behov så att man som förälder av nödvändighet behöver närvara under simskolan, kontakta oss på info@kbss.nu för mer info.

Exempel på när vi vill att föräldrar håller sig inne i simhallen är diabetes, epilepsi eller hjärtsjukdom.